, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τέλος οι εκπτώσεις, αρχίζουν οι προσφορές!

ekptoseisΛήγουν σήμερα, σύμφωνα με το Νόμο, οι χειμερινές εκπτώσεις. Μετά την ημερομηνία αυτή, οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν δικαιούνται να διενεργούν ή να διαφημίζουν ότι πωλούν με εκπτώσεις.

Για το υπόλοιπο διάστημα, επιτρέπονται οι προσφορές, βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων και περιορισμών που ορίζει ο Νόμος.

Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αναφέρεται:

Επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα (10) συνεχόμενες ημέρες, εφόσον αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση, Απαγορεύεται η προσφορά ειδών, των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα. Νέα προσφορά του ίδιου προϊόντος δεν επιτρέπεται πριν παρέλθουν εξήντα (60) ημέρες από την προηγούμενη.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν δεκαήμερα προσφορών, έχουν υποχρέωση έναντι του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το νόμο, να το  ΔΗΛΩΝΟΥΝ στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον μία (1) ημέρα πριν την έναρξή τους. Προς τούτο, υπάρχει έντυπο ΔΗΛΩΣΗΣ, το οποίο συμπληρώνεται από την επιχείρηση και κατατίθεται στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης μαζί με κατάσταση των προσφερομένων ειδών (στην οποία αναφέρονται τα προσφερόμενα προϊόντα και η χρονική διάρκεια της προσφοράς.)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.