, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τέσσερις νεαρές αλλοδαπές “ξάφριζαν” πορτοφόλια στη λαϊκή της Σταυρούπολης!

portofoli
Εξιχνιαστήκαν περιπτώσεις κλοπών πορτοφολιών από ανυποψίαστες γυναίκες. Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαπές.
Αστυνομικοί του Τμήματος Σταυρουπόλεως, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση σε υπαίθρια λαϊκή αγορά, κατά την οποία συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπές ηλικίας 21, 21, 17 και 16 ετών, για κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστες γυναίκες.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (11-11-2016), στην περιοχή της Σταυρούπολης, κατελήφθη μία εκ των ανωτέρω, να προσπαθεί να αφαιρέσει από την τσάντα γυναίκας, ένα πορτοφόλι, ενώ οι έτερες συνεργοί της, βρίσκονταν πλησίον της, παρέχοντας κάλυψη.
Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθείσες, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν από τις τσάντες τριών (3) ακόμη γυναικών, ισάριθμα πορτοφόλια, τα οποία περιείχαν συνολικά, το συνολικό χρηματικό ποσό των (190) ευρώ και διάφορα άλλα έγγραφα.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων φαινόμενων από επιτήδειους, συνιστά:

  • Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
  • Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη.
  • Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και µπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.
  • Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.
  • Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.
  • Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
  • Πάντα να είστε σε ετοιμότητα για ύποπτα πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις.
  • Εάν πέσετε θύμα “τσαντάκηδων” ή “πορτοφολάδων'” ή είσθε μάρτυρας επίθεσης, αρχίστε να φωνάζετε βοήθεια µε όλη σας την δύναμη.
  • Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.

Αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντας την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.