, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τέσσερις νεκροί και έξι αγνοούμενοι…

iltalia genoba ploio proskroushΣύνολο τέσσερις νεκροί, τέσσερις τραυματίες και έξι αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός του δυστυχήματος στο λιμάνι της Γένοβας, σύμφωνα με τις Ιταλικές αρχές.

Η πρόσκρουση του πλοίου Jolly Neroέγινε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λόγω μηχανικής βλάβης, η οποία  στάθηκε εμπόδιο στην προσπάθεια του κυβερνήτη να βγει από την περιοχή του λιμανιού και είχε ως αποτέλεσμα η πρύμνη να προσκρούσει στο κτήριο του πύργου ελέγχου.

Τη στιγμή, ακριβώς, της πρόσκρουσης, οι εργαζόμενοι στον πύργο ελέγχου άλλαζαν βάρδια : δέκα, περίπου, υπάλληλοι, βρίσκονταν μέσα στο ασανσέρ που τους μετέφερε στα γραφεία τους.

Μέρος των αγνοουμένων μπορεί να βρίσκεται στο εσωτερικό του ασανσέρ που, κατά την πρόσκρουση έπεσε στην θάλασσα , ακριβώς μπροστά στο μόλο. Ένα ελικόπτερο πετά συνεχώς πάνω από το μόλο του λιμανιού, φωτίζοντας το σημείο της θάλασσας όπου πρέπει να βρίσκονται, ώστε να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι συνεχείς προσπάθειες των δυτών.

Ο κυβερνήτης του πλοίου πέρασε από ανάκριση ενώ, όμως ηταν σε κατάσταση σοκ. Επίσης οι ιταλικές αρχές έχουν κατασχέσει το πλοίο.

#Tags: Ιταλία

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.