, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Τέσσερις συνταγές ομορφιάς κι υγείας από τομάτα!

φωτο shutterstock

Υπέροχη για μέσα κι έξω! Για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας. Η τομάτα αναζωογονεί τον οργανισμό και… φαίνεται.

Αποτρέπει την έκκριση υπερβολικής λιπαρότητας

Δοκιμάστε μια γρήγορη κι αγνή «συνταγή ομορφιάς» για να σταματήσετε την υπερβολική λιπαρότητα. Ένα δροσιστικό toner με χυμό από δύο κανονικές τομάτες και τέσσερις κουταλιές της σούπας χυμό αγγουριού. Απλώστε το… σπιτικό αυτό toner στο πρόσωπό σας -σε καθημερινή βάση- με λίγο βαμβάκι και θα λάμψετε χωρίς να… γυαλίζετε!

Αποτελεί το τέλειο στυπτικό

Μη ξεχνάτε ότι η τομάτα είναι το πιο αγνό στυπτικό κι έχει την ικανότητα να ξηραίνει και να σφίγγει τους ιστούς. Οι στυπτικές αυτές ιδιότητες την καθιστούν ως εξαιρετική επιλογή για το μικτό τύπο δέρματος. Φτιάξτε άλλη μια συνταγή ομορφιάς, από τομάτα και αβοκάντο, απλώστε το μίγμα στο πρόσωπό σας για 20 με 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Οι στυπτικές ιδιότητες της τομάτας σε συνδυασμό με τις αντισηπτικές και ενυδατικές ιδιότητες του αβοκάντο, καταπραΰνουν το δέρμα, το καθαρίζουν σε βάθος και διατηρούν λαμπερή την επιδερμίδα σας!

Είναι φυσικός λευκαντικός παράγοντας

Η τομάτα θεωρείται και ως ένα πολύ καλό μέσο… λεύκανσης. Μπορεί να σας βοηθήσει να «ανοίξετε» τον τόνο της επιδερμίδας σας… φυσικά, αποφεύγοντας βλαβερές και χημικές ουσίες. Προσθέστε σε ένα μπολ ένα κουταλάκι του γλυκού βρώμη, δύο κουταλάκια του γλυκού πολτό από τομάτες και ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Ανακατέψτε και απλώστε το περιεχόμενο στο πρόσωπο και το λαιμό για 20 λεπτά. Η βρώμη προσφέρει απαλή απολέπιση στο δέρμα σας, ενώ το γιαούρτι σε συνδυασμό με την τομάτα βοηθούν στην απομάκρυνση ατελειών.

Ενυδατώνει και επιδιορθώνει την κατεστραμμένη επιδερμίδα

Το αγνό αυτό προϊόν της φύσης είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, συστατικό που μειώνει την ποσότητα ελεύθερων ριζών στο δέρμα, καταπολεμά την κυτταρική βλάβη, την ερυθρότητα και αποτρέπει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Μία εξαιρετικά δραστική μάσκα για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να πλένετε και ξεφλουδίζετε μία τομάτα, την οποία έχετε βγάλει μόλις από το ψυγείο. Την κόβετε σε μικρά κομματάκια και μετά τη λιώνετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και λίγο αλεύρι στο τοματόζουμο κι ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το μίγμα στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά και μετά ξεπλένετε καλά…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.