, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα αλλάζει όλα η Ryanair στην πολιτική των… αποσκευών!

Η Ryanair, επιβεβαίωσε σήμερα (24 Οκτωβρίου), ότι θα καθυστερήσει τη νέα πολιτική αποσκευών της μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2018 προκειμένου επιτρέψει στους επιβάτες της να προσαρμοστούν με τις αλλαγές, ειδικότερα κατά τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Η νέα πολιτική αποσκευών της Ryanair περιλαμβάνει μείωση στις χρεώσεις των παραδοτέων αποσκευών ( από 35€ σε 25€) για να ενθαρρύνει περισσότερους επιβάτες να παραδίδουν την αποσκευή τους για μεταφορά στο χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους και να μειώσει τον αριθμό των χειραποσκευών.
Η Ryanair έχει ανακοινώσει τις παρακάτω αλλαγές στην πολιτική αποσκευών σε όλες τις πτήσεις της:
Από 6 Σεπτεμβρίου 2017:

  • Η τιμή για κάθε παραδοτέα αποσκευή μειώθηκε από 35€ σε 25€
  • Το όριο αποσκευών αυξήθηκε από 15 κιλά σε 20 κιλά για όλες τις αποσκευές

Από 15 Ιανουαρίου 2018:

  • Μόνο οι επιβάτες με προτεραιότητα επιβίβασης (συμπεριλαμβανομένων των Plus, Flexi Plus & Family Plus) θα μπορούν να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροσκάφους*
  • Οι υπόλοιποι επιβάτες (χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης) θα μπορούν να μεταφέρουν τη μικρότερη χειραποσκευή τους (τσάντα χειρός) στην καμπίνα του αεροσκάφους, ενώ η δεύτερη (μεγαλύτερη) χειραποσκευή θα πρέπει να παραδίδεται στην πύλη και να τοποθετείται (χωρίς χρέωση) στο χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:  
“Θα καθυστερήσουμε την έναρξη της νέας πολιτικής αποσκευών μέχρι της 15 Ιανουαρίου 2018, για να επιτρέψουμε στους επιβάτες μας να εξοικειωθούν με τις αλλαγές. Από τον Ιανουάριο, θα περιορίσουμε τους επιβάτες χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης να μεταφέρουν μία μικρή χειραποσκευή (η μεγαλύτερη χειραποσκευή θα πρέπει να παραδίδεται στην πύλη επιβίβασης χωρίς χρέωση) ώστε με αυτό τον τρόπο η επιβίβαση να επιταχυνθεί και να τερματίσει τις καθυστερήσεις πτήσεων.
Η πρώτη φάση της νέας πολιτικής αποσκευών έχει ήδη ξεκινήσει και προσφέρει στους επιβάτες μας μειωμένες χρεώσεις αποσκευών και 33% αύξηση στο όριο μεγέθους αποσκευών. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να υπάρχουν λιγότεροι επιβάτες με 2 χειραποσκευές στις πύλες επιβίβασης, το οποίο προκαλεί καθυστερήσεις πτήσεων.
Η νέα πολιτική αποσκευών θα είναι σε ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου 2018, και ελπίζουμε οι επιβάτες μας να απολαύσουν τα προνόμια της απλοποιημένης αυτής πολιτικής. ”
*Η προτεραιότητα επιβίβασης κοστίζει 5€ για αγορά κατά τη διάρκεια της κράτησης της πτήσης ή 6€ για αγορά μετέπειτα της κράτησης και είναι διαθέσιμη μέχρι και μία ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.