, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Τα εκλογικά συστήματα σε 21 κράτη χάκαρε η Ρωσία στις εκλογές του 2016 στις Η.Π.Α.»

getty images

Οι Ρώσοι χάκερ στόχευσαν σε εκλογικά συστήματα σε 21 αμερικανικά κράτη κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του περασμένου έτους, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ.
Η Τζάνετ Μάνφρα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τα κράτη κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας, επικαλούμενη συμφωνίες εμπιστευτικότητας.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι τα πραγματικά ψηφοδέλτια τροποποιήθηκαν στην εκλογική αναμέτρηση.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η Μόσχα παρενέβη για να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.
Η κ. Μάνφρα, αναπληρωτής υφυπουργός ασφαλείας του κυβερνοχώρου, κατέθεσε την Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, η οποία ερευνά την υποτιθέμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.
«Προς το παρόν, έχουμε αποδεικτικά στοιχεία ότι τα συστήματα που σχετίζονται με τις εκλογές σε 21 κράτη ήταν στοχευμένα», δήλωσε στην επιτροπή.
Είπε ότι ο DHS εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στο αμερικανικό σύστημα ψηφοφορίας επειδή είναι «θεμελιωδώς ανθεκτικό».
Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στις κυβερνητικές εκλογές, ενώ ο Τραμπ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η εκστρατεία του συνεννοήθηκε με τη Ρωσία αποκαλώντας τους ως «ψεύτικα νέα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.