, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυριαρχούν στις ευρωπαϊκές αγορές το 2035

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα επικρατήσουν στην αγορά της Ευρώπης μέσα σε μόλις δύο δεκαετίες, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσίευσε η ολλανδική τράπεζα ING.
Οι δύο δεκαετίες μπορεί να ακούγονται ως μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πιο αισιόδοξη εκτίμησε σε σύγκριση με προηγούμενες εκθέσεις.
Οι προβλέψεις της ING βασίζονται στις ολοένα και χαμηλότερες τιμές των ηλεκτρικών μπαταριών, στα προγράμματα κυβερνητικής υποστήριξης και επιδότησης, καθώς και στην καλύτερη ικανότητα κλιμάκωσης της βιομηχανίας.
Μεταξύ του 2017 και του 2024, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να καταστούν «η λογική επιλογή για τους οδηγούς στην Ευρώπη», αναφέρει η έκθεση, καθώς οι τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων μειώνονται συνεχώς, λόγω των φθηνότερων μπαταριών και της ολοένα και μεγαλύτερης αυτονομίας τους μεταξύ φορτίσεων.
Η υποδομή των σταθμών φόρτισης αναμένεται επίσης να γιγαντωθεί, εν μέρει λόγω της κρατικής υποστήριξης για τη διάδοσή τους.
Η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στον ηλεκτρισμό αναμένεται εδώ και καιρό να δημιουργήσει μία διαταραχή στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.
Στην πραγματικότητα, αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, αναφέρει η έρευνα.
naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.