, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα κρούσματα της γρίπης είναι περισσότερα από πέρυσι- Στους 36 οι θάνατοι

Περισσότερα είναι φέτος τα κρούσματα της γρίπης συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Σύμφωνα με πρόχειρες ημερήσιες ενημερώσεις περιστατικών και θανάτων, στις 29/1/2017 είχαν καταγραφεί 36 θάνατοι από γρίπη εκ των οποίων οι 29 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της κατηγορεί ευθέως την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ πως «προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα, ακόμη και όταν συνδέεται με την απώλεια ανθρωπίνων ζωών. Με κάθε μέσο, με ασύστολα ψεύδη, με απόκρυψη στοιχείων κουκουλώνουν την κατάρρευση των Νοσοκομείων, της Δημόσιας Υγείας».
Επίσης υποστηρίζει ότι για την αποφυγή του πολιτικού κόστους ο υπουργος Υγείας και ο αναπληρωτής του, με τη συνέργεια του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, παραπλανούν τους Έλληνες πολίτες και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Δίνουν ελλιπή στοιχεία οδηγώντας τον Οργανισμό σε λάθος συμπεράσματα στην επιδημιολογική παρατήρηση της νόσου», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σημειώνουν ακόμα ότι η αντικατάσταση της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη επιβεβαιώνει την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και των Δημόσιων Νοσοκομείων καθώς παρά τον σάλο που προκλήθηκε με τις νοσοκομειακές λοιμώξεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει επίσημα στοιχεία.
«Η γρίπη εφέτος με τον υπότυπο Α(Η3Ν2) θερίζει. Τα κρούσματα είναι περισσότερα από πέρυσι αλλά παραμένουν αδιάγνωστα, αφού σε ελάχιστους νοσηλευόμενους ασθενείς γίνεται η διαγνωστική εξέταση PCR. Μάλιστα εφέτος η γρίπη κατά ομολογία της επιστημονικής κοινότητας προσβάλει πολύ περισσότερους εμβολιασμένους πολίτες. Δεν θα έπρεπε να έχουμε ακριβή στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ όπως τις προηγούμενες χρονιές; Έχουμε πρόχειρες ημερήσιες ενημερώσεις με περιστατικά και θανάτους. Η ενημέρωση 29/1/2017 αναφέρει 36 θανάτους εκ των οποίων οι 29 σε ΜΕΘ», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.
Και προσθέτει πως με τις εν λόγω ενημερώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ η κοινή γνώμη σχηματίζει την εντύπωση ότι εφέτος έχουμε πολύ λιγότερους θανάτους από πέρυσι και ότι όλοι σχεδόν οι πάσχοντες από επιπλοκές της γρίπης βρήκαν ΜΕΘ και νοσηλεύθηκαν.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, κάθε ημέρα στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονται κατά μέσο όρο 70 διασωληνωμένοι ασθενείς εκ των οποίων οι 30 – 40 με λοιμώξεις του αναπνευστικού. «Οι νεότεροι βρίσκουν κλίνη ΜΕΘ εντός 7 ημερών και οι ηλικιωμένοι ποτέ. Αδιάγνωστοι από γρίπη. Πολλοί ασθενείς χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της αδυναμίας νοσηλείας σε ΜΕΘ. Ως εκ τούτω όσοι έχασαν τη μάχη για τη ζωή, δεν καταγράφηκε ως αιτία θανάτου η γρίπη, αλλά επιπλοκές της Γρίπης (Λοιμώξεις Αναπνευστικού κ.α.)», εξηγούν.
Αναφορικά με τη δήλωση των κρουσμάτων της γρίπης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ ασκεί πλημμελή επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και τα στοιχεία δεν εξετάζονται ή εάν εξετάζονται, δεν δημοσιεύονται συμπεράσματα από την Επιτροπή Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Κέντρου.
 
«Περιμένουμε τον κ. Πολάκη να μας πει πόσο αξιόπιστα είναι τα στοιχεία που αποστέλλονται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με δεδομένο ότι τα Νοσοκομεία δεν εξετάζουν τους ασθενείς για τη γρίπη, λόγω έλλειψης κονδυλίων. Δεν κάνουν σχεδόν σε κανέναν νοσηλευόμενο ασθενή την εξέταση (PCR) για τη διάγνωση της γρίπης. Παρότι εμφανίζουν σοβαρές λοιμώξεις του Αναπνευστικού. Η εξέταση γίνεται μόνο σε ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ (δωρεάν)», τονίζουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.