, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τα live που θα σας κρατήσουν ξύπνιους στη Θεσσαλονίκη και πέριξ

Επιμέλεια: Φιλίππα Βλαστού
 
OLYMPIC SAX FESTIVAL
Το Σάββατο 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Olympic Sax Festival», στο 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου, στο ανοιχτό θέατρο Λιτοχώρου. Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη στο κοινό.
Στο πλαίσιο της συναυλίας θα παρουσιαστούν οι καρποί  των Master Classes από διεθνούς κύρους καθηγητές κλασσικού σαξοφώνου. Ντουέτα, τρίο, κουαρτέτα και ορχήστρα σαξοφώνων θα δημιουργήσουν  μία μοναδική Σαξοφωνιστική πανδαισία με έργα κυρίως  από το διεθνές κλασσικό μουσικό ρεπερτόριο. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν οι Ευτυχία Βενιωτά και Γιώργος Λυγερίδης.

TRAIN 45
Οι Τrain 45 θα εμφανιστούν στο Εναλλακτικό Καφενείο «Μανδαγόρας» στα πλαίσια των Μουσικών Συναντήσεων Ολύμπου όπου και διοργανώνει, την Δευτέρα 28 Αυγούστου. Ώρα: 21:30.
Η μουσική των Train 45 βασίζεται στον ήχο εγχόρδων ακουστικών οργάνων, όπως το βιολί, το μπάντζο, το μαντολίνο και η κιθάρα, ήχος ο οποίος έχει χαρακτηρίσει και ορίσει το bluegrass ιδίωμα. Το πρόγραμμα που παρουσιάζουν περιλαμβάνει παραδοσιακού σκοπούς και μελωδίες που χάνονται στο χρόνο, σύγχρονες συνθέσεις καταξιωμένων bluegrass μουσικών αλλά και πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια διασκευασμένα στο ύφος της bluegrass.
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
Στις 14 Ιουλίου ο Δημήτρης Μυστακίδης με τους συνεργάτες του έδωσαν μια πρώτη γεύση από τα ρεμπέτικα της κιθάρας στη γεμάτη βεράντα της Μικρής Σκηνής του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και θα ξαναπαρουσίασουν το ίδιο, αλλά και το υπόλοιπο μέρος της συναυλίας, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου. Ώρα: 21:00. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.
Η συγκεκριμένη συναυλία είναι μια συνέχεια εκείνης που είχε δώσει στον ίδιο χώρο στις 14 Ιουλίου, όμως η ξαφνική βροχή ανάγκασε τεχνικούς και μουσικούς να διακόψουν τη συναυλία, καθώς υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Να σημειωθεί ότι την νέα συναυλία μπορούν να την παρακολουθήσουν δωρεάν όσοι βρέθηκαν στη Μονή Λαζαριστών στις 14 Ιουλίου, απλώς με την επίδειξη του παλιού εισιτηρίου.

ΜΕΛΩΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΝΙΑ
Το Σάββατο 26 Αυγούστου το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών φιλοξενεί στην Ανοιχτή Σκηνή του το αγαπημένο συγκρότημα των «Μελωδιστών». Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη στο κοινό.
Φέτος, οι «Μελωδιστές» συμπράττουν με το 5μελες μουσικό συγκρότημα «Koumpania» από τη Γερμανία. Το συγκρότημα αυτό ίδρυσε ο Peter Korff, δάσκαλος του Πέτρου Μαυρόπουλου, και μαζί με τους «Μελωδιστές» θα παρουσιάσουν διαχρονικά ελληνικά και διεθνή τραγούδια. Στη συναυλία θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Χατζηδάκι, Leonard Cohen, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η Στέλλα Κονιτοπούλου θα δώσει μια συναυλία το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία των Νέων Βρασνών του δήμου Βόλβης. Ώρα: 21:30. Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν.
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα συμμετέχει στο φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι του δήμου Βόλβης με τίτλο: «Πάμε Βόλβη», το οποίο πραγματοποίησε μεγάλες συναυλίες, εκτός από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις. Έτσι λοιπόν με την εμφάνιση της Στ.Κονιτοπούλου θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με ένα αφιέρωμα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική.
 

ΝΟΝ ROOFTOP WITH KiNK (LIVE), ISON, MACHKI & ArKI
Την Τετάρτη 30 Αυγούστου στο The Met Hotel έχει προγραμματιστεί  να εμφανιστεί ο KiNK. Ώρα: 16:00. Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.
Φέτος το NON Rooftop έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί το καλυτερο live act του κόσμου για το 2015 και το 2016 σύμφωνα με το Resident Advisor. Ο KiNK, ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες σήμερα, μετά την περυσινή του εμφάνιση στο Reworks που εντυπωσίασε παίζοντας για 5 σχεδόν ώρες γνωρίζοντας την αποθέωση, επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη. Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, ο Βούλγαρος καλλιτέχνης ξεσηκώνει με εκρηκτικές εναλλαγές από house σε techno και από tech house σε acid house, ενώ η δυνατότητα να επεξεργάζεται ήχους στον «αέρα», δίνει έναν χαρακτήρα show στην ερμηνεία του. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια μπάντα αποτελούμενη από έναν μόνο άνθρωπο, με τον ρυθμό που χειρίζεται τον μικρό «στρατό» από μηχανήματα που έχει μπροστά του, να είναι πραγματικά αστραπιαίος. Ως παραγωγός, έχει στο ενεργητικό του σπουδαίες κυκλοφορίες σε labels όπως η Rush Hour Rec, Cocoon, Clone ενώ το ρεμίξ του στο Pop Culture του DJ Dozia που κυκλοφόρησε στην Ovum και βρέθηκε στα charts δεκάδων καλλιτεχνών, υπήρξε μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες του 2015.
Τον Ison θα τιμήσουν με την εμφάνιση τους και η ArKI από την NON Aesthetics αλλά και ο Machki από την Pollux προσφέροντας την δική τους μοναδική αισθητική.
 

BRASS BAND FESTIVAL
Στο φετινό Brass Band Festival, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, που θα γίνει στη Μονή Λαζαριστών, στα πλαίσια του Φεστιβάλ ,θα συμμετέχουν αρκετές Φιλαρμονικές Ορχήστρες. Ώρα: 21:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.
Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, η Συνάντηση Φιλαρμονικών, με μερικά εξαιρετικά σχήματα να απλώνουν πάνω στη σκηνή τη μαγεία των μουσικών τους. Φέτος θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λαγκαδά, η Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου-Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου που συμπράττει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, αλλά και σε μια ιδιαίτερη στιγμή, θα παίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Brass Band Festival. Την τελευταία θα διδάξει και θα διευθύνει ο Denis Laile.
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.