, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα must μουσικά event της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: Φ. Βλαστού

«ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΠΑΡΤΥ»
Ο Δάκης, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης και ο Λάκης Τζορντανέλι θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, την Τρίτη 4 Ιουλίου με «Το πρώτο μας πάρτυ». Ώρα 21:30. Τιμή εισιτηρίου: 11 ευρώ (early birds), 13 ευρώ στην προπώληση, 15 ευρώ το κανονικό.
«Το πρώτο μας πάρτυ» είναι μια φαντασμαγορική μουσικοθεατρική  παράσταση με εικόνες, νότες, μελωδίες, κείμενα, εντυπωσιακά σκηνικά και φώτα, εμπλουτισμένη με 150 κοστούμια. Θα ακουστούν ακόμη τα τραγούδια: «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο», «ο Αλέξης», «Σε συνάντησα στην πλαζ», «Mammy Blue», «Άνθρωπε αγάπα», «Τόσα καλοκαίρια», «Χαμένα όνειρα», «Ο τρόπος», «Ξαφνικά  μ΄ αγαπάς», «Το κορίτσι του φίλου μου», «Σαν ένα όνειρο», «I who have nothing», «Αγοράζω παλιά», «Αγόρι μου», «Μια σου λέξη», «A casa di Rene»,  «Τραμοντάνα»,  «Τζέκις Χαν» και πολλά άλλα. Στην παράσταση συμμετέχουν ακόμη: Λίλα Τριάντη, Πάνος Μαλικούρτης, Γεωργία Κούκα, Ηλίας Ξένος.

OPERA CHAOTIQUE
Την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα βρεθούν στην Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών οι Opera Chaotique, Σταματία Μολλούδη, Δήμητρα Ατέση και Fortissimo. Ώρα 21:30. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ.
Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη σύμπραξη θα παρουσιάσουν επί σκηνής οι Opera Chaotique, δηλαδή οι Tenorman & Voodoo Drummer παρέα με τη μezzosoprano Σταματία Μολλούδη και την εναέρια χορεύτρια Δήμητρα Ατέση (Etherica Aerial Performance). Ένα σουρεαλιστικό φαντασμα-γορικό καλοκαιρινό show, με καινούρια στοιχεία και όλα τα συνθετικά που τους έχουν καθιερώσει στη διεθνή σκηνή ως ένα πρωτοποριακό σχήμα: χιούμορ, εφευρετικές διασκευές γνωστών τραγουδιών, πρωτότυπη δική τους μουσική, αλληλεπίδραση με το κοινό και μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά που μόνο στις ζωντανές τους εμφανίσεις μπορεί κάποιος να ζήσει.
Οι Fortissimo είναι ένα γυναικείο Electric String Quartet, που αποτελείται από τέσσερις κοπέλες, διπλωματούχες μουσικούς και μέλη Συμφωνικών Ορχηστρών της Θεσσαλονίκης.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ
Στο Θέατρο Γης την Κυριακή 9 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη». Ώρα 21:30. Τιμές Εισιτηρίων: γενική είσοδος 15 ευρώ, φοιτητικά και ανέργων 10 ευρώ.
Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη 300 χορωδοί θα σχηματίσουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου δημιουργού. Το αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2017. Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη. Εκτός από τους 300 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα στην παράσταση συμμετέχουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΣ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ»
Ο συναυλιακός «Ερωτόκριτος» θα παρουσιαστεί στη Μονή Λαζαριστών, την Δευτέρα 3 Ιουλίου. Ώρα 21:30. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 10 ευρώ, φοιτητικό 8 ευρώ, ανέργων 5 ευρώ.
Ένας κύκλος τραγουδιών με ενδιάμεσα αφηγηματικά μέρη προερχόμενα από το μιούζικαλ, το οποίο με τη σειρά του είναι βασισμένο στο ποιητικό έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Θοδωρής Βουτσικάκης και οι Ελένη Δημοπούλου και Μέλα Γεροφώτη.  Συμμετέχουν ως special guests οι Νίκος Κύρτσος, Ανέστης Ιωαννίδης και Θάλεια Μαυρίδου ενώ τo σχήμα διευθύνει και συνοδεύει στο πιάνο ο Δημήτρης Μαραμής. Μελοποιώντας αυτό το αναγεννησιακό αριστούργημα, ο κ. Μαραμής προσπάθησε, με σύγχρονο τρόπο, να «παντρέψει» την κρητική μουσική παράδοση με αναφορές από το blues, την jazz, αλλά και την rock.

MANO LE TOUGH
Tην Τετάρτη 5 Ιουλίου ο Mano Le Tough θα βρεθεί στο The Met Hotel. Ώρα 16:00. Τιμή εισιτηρίου στην προπώληση 15 ευρώ.
Ο Ιρλανδός καλλιτέχνης  θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Dj της underground μουσικής σκηνής αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Μόνιμα στην λίστα του Resident Advisor με τους καλύτερους Dj του κόσμου ο Mano Le Tough προσφέρει μια υπέροχη αισθητική στην μουσική.  Με υπέροχα albums όπως το «Changing Days» και το καταπληκτικό «Trails» και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Dixon, Tale of Us, DJ Koze κ.α, έχει καταφέρει να είναι αναπόσπαστο μουσικό κομμάτι σε όλα τα μεγάλα Festivals και clubs του κόσμου.
Μαζί του θα είναι οι Ison & Andreas Athineos αλλά και οι Future Of Matter.

HIP HOP LIVE
Ένα Hip Hop live έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 1 Ιουλίου, στο στενάκι της οδού Ερνέστο Εμπράρ μπροστά από το στέκι 66crew. Ώρα 17:30. Είσοδος ελεύθερη.
Oι Mc Yinka, N-arrow (Intifada), Urban Pulse, Deron Derogation, Under Pressure, Mentira Witch Project και ο Παράξενος θα ξεσηκώσουν το κοινό.
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.