, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τερατόμορφοι ιχθυοκένταυροι και Νηρηίδες τα νέα ευρήματα στην Πλωτινόπολη

Τερατόμορφοι ιχθυοκένταυροι και Νηρηίδες είναι τα νέα ευρήματα στην Πλωτινόπολη, τα οποία μας προϊδεάζουν για τις επερχόμενες εντυπωσιακές αποκαλύψεις για τη Ρωμαϊκή πόλη στην αρχαία Θράκη του 2ου αιώνα μ.Χ.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο για την ανασκαφή αρχαιολόγο Ματθαίο Κουτσουμανή, «έχουμε την αποκάλυψη της συνέχειας της κεντρικής παράστασης προς τα δυτικά.
Αποκαλύφθηκε τμήμα της ζώνης με τις θαλάσσιες τερατόμορφες μορφές όπου παριστάνονται ιχθυοκένταυροι και Νηρηίδες. Και οι δυο κάθονται πάνω σε δελφίνι, εκ των οπoίων η μια κρατάει ένα μαντήλι σαν πέπλο στο κεφάλι. Είναι πλέον σίγουρο ότι η παράσταση με την προσωποποίηση του Έβρου ποταμού μαζί με την Πλωτινόπολη, δεν είναι η μόνη αλλά αποκαλύπτεται και δεύτερο διάχωρο. Προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε ποια ακριβώς παράσταση απεικονίζεται, γιατί καταστρέφεται από τον μεταγενέστερο παλαιοχριστιανικό τοίχο. Το σίγουρο είναι πάντως ότι η ανασκαφική έρευνα την επόμενη χρονιά θα μας επιφυλάξει μεγάλες εκπλήξεις».
Πηγή: http://www.paratiritis-news.gr 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.