, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τεταμένο το εκλογικό κλίμα στην Αλβανία

assets_LARGE_t_942_8996789_type12128

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) φαίνεται να ανησυχεί για το τεταμένο εκλογικό κλίμα στην Αλβανία, ενώ ετοιμάζεται να στείλει αποστολή παρατηρητών στα Τίρανα τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΕ Λαμπέρτο Τζανιέρι, δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ότι “ο οργανισμός παρακολουθεί με ανησυχία τα κρούσματα μιας αυξανόμενης πολιτικής σύγκρουσης, σε μια εποχή που περιμένουμε μια ανταγωνιστική και τίμια εκλογική διαδικασία”. Ο κ. Τζανιέρι δήλωσε ότι η ανησυχία έχει να κάνει με ορισμένες συμπεριφορές που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

“Ελπίζουμε να μην χρησιμοποιηθούν υπερβολικοί εθνικιστικοί τόνοι που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρη την περιοχή”, είπε, τονίζοντας ότι “ο ΟΑΣΕ έχει ‘επενδύσει’ τόσο πολύ στην Αλβανία και δεν είναι έτοιμος να δεχτεί την ‘καταστροφή’ της επένδυσης αυτής”.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.