, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο  Μέρκελ είχε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Στυλιανίδη, η συζήτηση  διεξήχθη μέσα σε «πολύ θετικό και εποικοδομητικό κλίμα και επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τη διαπραγμάτευση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την τρόικα και, ειδικότερα, στις προσπάθειες για τη διαμόρφωση της δανειακής σύμβασης το συντομότερο δυνατόν».

Οι επαφές θα συνεχιστούν και κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης. Το βράδυ στις 20.30 ο κ. Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων με θέμα την οικονομία. Της σύσκεψης θα προηγηθεί διαβούλευση του προέδρου Αναστασιάδη με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή και την τεχνοκρατική ομάδα που διαπραγματεύεται με την τρόικα, με τη συμμετοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Στυλιανίδη και του υφυπουργού παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνου Πετρίδη. Θα παρευρεθούν, επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής Χριστόφορος Πισσαρίδης, καθώς και τα μέλη του Συμβουλίου.

Πηγή: protothema.gr 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.