, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Την Πέμπτη η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ

550_334_549305Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στις 15:00 το μεσημέρι.
Η Διάσκεψη μετατίθεται λόγω των απαιτούμενων διαδικασιών αλλαγής στη σύνθεσή της (εκλογή νέου προέδρου Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων).
Η εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται και με την προσπάθεια του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να υπάρξει χρόνος για την αναζήτηση κοινός τόπος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να επιτευχθεί συνεννόηση στην προσπάθεια συγκρότησης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν έντονες προσπάθειες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί κοινός τόπος με την Δημοκρατική Συμπαράταξη και την Ένωση Κεντρώων, ώστε να υπερψηφιστεί η πρόταση.
Τσίπρας: Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε
«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα γίνει ποτέ αρεστή από το παλαιό και χρεοκοπημένο σύστημα. Ο πόλεμος που δεχθήκαμε και θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε θα είναι ανελέητος. Το σύστημα δεν πρόκειται να δεχθεί την ήττα του. Η μάχη για την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου το αποδεικνύει αυτό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.
Προειδοποίησε ότι ο νόμος Παππά θα ισχύσει λέγοντας ότι «εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ακόμη κι αν αντιμετωπίσουμε πρόσκαιρες αντιξοότητες. Δώσαμε έντιμη μάχη για τις άδειες. Η απόφαση του ΣτΕ θα γίνει δεκτή. Ο νόμος θα γίνει δεκτός εκτός από το σκέλος που αφορά το ΕΣΡ».
Επιτέθηκε στη ΝΔ διότι, όπως είπε, «υπονόμευσε από την πρώτη στιγμή το ΕΣΡ γι’ αυτό φτάσαμε εδώ».
«Αναστείλαμε την ρύθμιση και θα σεβαστούμε την απόφαση του ΣτΕ και τροποποιήσαμε το άρθρο μεταβιβάζοντας τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ», συμπλήρωσε.
Παράλληλα χαιρέτησε το γεγονός ότι στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής υπήρξε ένα θετικό βήμα, καλώντας τη ΝΔ «να συνδράμει στην συγκρότηση του ΕΣΡ», διότι «δεν έχει πια καμία δικαιολογία. Η συνέχιση της στάσης της αποτελεί θεσμική εκτροπή».
Επίσης δεσμεύτηκε ότι «χάρη στην υπεραπόδοση των εσόδων οι δεσμεύσεις μας για την στήριξη συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων από τα λεφτά του διαγωνισμού για τα κανάλια θα υλοποιηθούν, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος»real.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.