, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι απαντά η Μαρία Σπυράκη στην… ΑΥΓΗ;

Το γάντι σήκωσε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας σε δημοσίευμα της Αυγής που άφηνε να εννοηθεί ότι η κ. Σπυράκη υποστηρίζει πως δεν πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση.
Η Μαρία Σπυράκη απάντησε με μια δόση …χιούμορ  κάτω από την ανάρτηση της Αυγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανήρτησε ολόκληρο το κείμενο της χθεσινής ομιλίας της στο Στρασβούργο, στην οποία λέει το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή «η καθυστέρηση στη δεύτερη αξιολόγηση ανεβάζει το λογαριασμό» και «όσο πιο αργά (κλείσει) τόσο πιο πολύ ακριβά».
Αναφέρει δε, ότι οι πιστωτές φέρουν ευθύνη καθώς συνομολογήσαν ένα απολύτως υφεσιακό μείγμα με φόρους τη στιγμή που «οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους». Εκτός βέβαια αν στην Αυγή πιστεύουν ότι οι φόροι ευνοούν την ανάπτυξη, η καθυστέρηση της μείωσης του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους σταθεροποιεί την οικονομία και το άνοιγμα της συζήτησης για το Grexit είναι θετική προοπτική …
Η απάντηση Σπυράκη στην Αυγή:
«Αντί απάντησης, ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης μου:
“Αντιπρόεδρε Ντομπρόφσκις, παρά τους αριθμούς που παρουσιάσατε και είναι θετικοί, η καθυστέρηση στη δεύτερη αξιολόγηση ανεβάζει το λογαριασμό. Ξέρετε για μας τους Έλληνες ισχύει «όσο πιο αργά τόσο πιο πολύ ακριβά». Και φυσικά ο λογαριασμός της καθυστέρησης έρχεται σε εμάς και η εξέλιξη βαρύνει πρωτίστως την ελληνική κυβέρνηση αλλά η πορεία του ελληνικού προγράμματος βαρύνει και εσάς τους πιστωτές. Και ο λόγος είναι απλός. Έχετε ευθύνη γιατί συνομολογήσατε ένα απολύτως υφεσιακό μείγμα με φόρους πάνω στους φόρους, γνωρίζοντας ότι «οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους». Έχετε ευθύνη γιατί δεν αντιδράσατε κάθετα, οριστικά, κατηγορηματικά στο άνοιγμα της νέας συζήτησης για το GREXIT που δεν φέρνει μόνο σε μεγάλο κίνδυνο την πατρίδα μου, κοντά στην καταστροφή, αλλά υπονομεύει και το κοινό νόμισμα. Έχετε ευθύνη γιατί δεν εφαρμόστηκαν έγκαιρα οι υποσχέσεις που δώσατε για τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του κόστους του ελληνικού χρέους από το Νοέμβριο του 2012. Η λύση για την Ελλάδα αγαπητέ αντιπρόεδρε της Κομισιόν είναι ένα άλλο μείγμα πολιτικής που θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της πατρίδας. Η ΝΔ δεν θα αυξήσει την αστάθεια. Θα τη μειώσει. Οι εκλογές θα δώσουν σταθερότητα στη χώρα. Θα δώσουν τέλος στην αβεβαιότητα και την ιδεοληψία και θα βάλουν την Ελλάδα στην κανονικότητα ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα το 2018.”
Καλή ανάγνωση!»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.