, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι απαντούν Αβραμόπουλος και Κουράκης στις καταγγελίες Μπουτάρη;

Απάντηση μέσω facebook στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τις δηλώσεις του πως… “Αβραμόπουλος και Κουράκης δεν φορούν παντελόνια” και πως συνεργάζονται με τον Σταύρο Καλαφάτη υπογείως, έδωσαν ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο πρώην αντιδήμαρχος. Οι δυο πρώην στενοί συνεργάτες του Γιάννη Μπουτάρη επιτίθενται στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο για “μπουταριές” και… παραληρήματα.
Συγκεκριμένα ο κ. Αβραμόπουλος έγραψε:  Στο ίδιο (θλιβερό) έργο θεατές… Δυστυχώς, μόνο λύπηση μπορούν να μου προκαλέσουν τα χυδαία ξεσπάσματα ενός ανθρώπου που παραληρεί. Όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν του απηύθυνα προσβλητικά το λόγο -ούτε ιδιωτικά ούτε δημόσια. Ακόμη και στις χειρότερες στιγμές του. Ακόμα και όταν είχε βίαια ξεσπάσματα απέναντι στους ανθρώπους. Αντιθέτως, προσπαθούσα τις περισσότερες φορές να …μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τα λόγια του ούτε και να οργιστώ μαζί του –πώς να θυμώσεις με κάποιον που χάνει πλέον τον αυτοέλεγχο και τη σοβαρότητά του. Δεν θέλω ούτε να αντιπαρατεθώ μαζί του ούτε και να του απαντήσω –τι να πεις σε κάποιον που αδυνατεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των προβλημάτων της πόλης και ξεσπάει κάθε τόσο, προσβάλλοντας ανθρώπους. Στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Γ. Μπουτάρης, πιστεύω ότι έχει κυρίως ανάγκη προστασίας και ίσως αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους όσοι βαυκαλίζονται ότι αποτελούν το …στενό του κύκλο. Εκείνο, όμως, που είναι πραγματικά στενάχωρο είναι ότι η Θεσσαλονίκη ταλαιπωρείται και πνίγεται στα προβλήματά της. Ας μιλήσουμε επιτέλους για αυτά και ας προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την παρακμή.
Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Κουράκης σημείωσε:
Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», θα ήθελα να κάνω το παρακάτω σχόλιο: Τρεισήμισι χρόνια μετά τις εκλογές του 2014 ο Γιάννης Μπουτάρης, μπροστά στην διαφαινόμενη πλέον παταγώδη και οδυνηρή αποτυχία της δεύτερης Δημαρχιακής του θητείας, έχει χάσει την ψυχραιμία του και καταφεύγει σε θεωρίες συνομωσίας και ενδυματολογικές αναφορές. Θα πρέπει ωστόσο να συνειδητοποιήσει ότι απομένει ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι τις εκλογές του 2019 που είναι κρίσιμος για την Πόλη και οι συμπολίτες μας έχουν πολλά προβλήματα, από την καθαριότητα και την άναρχη κατάληψη του δημόσιου χώρου, μέχρι το κυκλοφοριακό, τα έργα υποδομής και την αποτελεσματική διοίκηση των Υπηρεσιών του Δήμου, προβλήματα που έχουν βαλτώσει και αναζητούν εναγωνίως λύσεις. Θα συνιστούσα λοιπόν στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, να αφήσει κατά μέρος τις Μπουταριές και να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με τα θεσμικά του καθήκοντα, τα οποία δυστυχώς φαίνεται ότι έχει εγκαταλείψει, όπως έχει εγκαταλείψει και την Δημοτική μας Παράταξη της οποίας τον θάνατο ο ίδιος δημόσια έχει εξαγγείλει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.