, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος για την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα

Η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και οι αντιδράσεις κυριαρχούν, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, και στο γερμανικό Τύπο.

Οι εφημερίδες εστιάζουν κυρίως στις σβάστικες και τις ναζιστικές στολές που συνοδεύουν κατά καιρούς την εικόνα της καγκελαρίου στην Ελλάδα, αλλά και στο τεταμένο κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας.

H γερμανική Faz γράφει ότι ακόμη και για τον Κονραντ Αντενάουερ, που επισκέφθηκε τη Σαντορίνη δέκα χρόνια μετά την Κατοχή, τα πράγματα ήταν πιο εύκολα σε σχέση με τη χρονική στιγμή που επισκέπτεται την Αθήνα η Ανγκελα Μέρκελ. Η εφημερίδα, μάλιστα, «ντύνει» το άρθρο της με μια φωτογραφία από την επίσκεψη του Αντενάουερ το 1954 στη Σαντορίνη, πάνω σε ένα γαϊδουράκι.

«Μία ταραγμένη Αθήνα εν αναμονή της Καγκελαρίου: Η Ανγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί σήμερα μία συμβολική επίσκεψη στην χρεωμένη Ελλάδα» αναφέρει η Welt.

«Έξι ώρες οργής για την καγκελάριο» βλέπει από την πλευρά του το Spiegelστην Αθήνα, λέγοντας πως η Μέρκελ πηγαίνει σε μία πόλη που τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ανάλογου τόνου και το ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο των γερμανικών Financial Times, με τίτλο «η Μέρκελ πετά σε εμπόλεμη ζώνη», και το οποίο επισημαίνει πως η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου βάζει τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού, κάνοντας εκτενή αναφορά στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.