, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι δήλωσε ο Διώτης στην Προανακριτική

6-5-2011-ÁÈÇÍÁ- ï õðïõñãüò Ïéêïíïìéêþí Ã. Ðáðáêùíóôáíôßíïõ óôçí áíÜëçøç êáèçêüíôùí ôïõ íÝïõ åéäéêïý ãñáììáôÝá ÓÄÏÅ Ã. Äéþôç / IùÜííçò Äéþôçò. (EUROKINISSI-ÂÁÉÏÓ ×ÁÓÉÁËÇÓ)

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη στην Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ», οι εργασίες της οποίας θα συνεχιστούν την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Διώτης παραδέχτηκε ότι δημιούργησε τρίτο usb με τη λίστα Λαγκάρντ, το οποίο χαρακτήρισε «στικάκι εργασίας» που το χρησιμοποιούσε για να κάνει μόνο εκτυπώσεις. Επίσης, φέρεται να παραδέχτηκε ότι κρατούσε σημειώσεις από τη λίστα Λαγκάρντ και ότι έφτιαξε ένα κατάλογο με ονόματα, τον οποίο εκτύπωσε και τον παρέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Ακόμα, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ φέρεται να υποστήριξε ότι άνοιξε το συγκεκριμένο usb στις 16/2/2012 για να δει περιεχόμενο του και το κατέστρεψε αμέσως.

Να σημειώσουμε ότι την ύπαρξη τρίτου usb, που ανοίχτηκε στις 16/2/2012, είχε διαπιστώσει η πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ που έγινε στον προσωπικό φορητό υπολογιστή του κ. Διώτη.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.