, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι λέει ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για τον «σεισμό 9,5 Ρίχτερ στην Κρήτη»

EPA/DEDI SAHPUTRA

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος για δήθεν μελέτη του καθηγητή Ευ. Λέκκα σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμολόγο και το οποίο φιλοξενείται από αγγλόφωνο ιστότοπο και κάνει λόγο για επικείμενο τεράστιο σεισμό, μεγέθους 9,5 Ρίχτερ που προβλέπεται να γίνει μέσα στον Αύγουστο, στην Κρήτη.
Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα και σε ανακοίνωση του αναφέρει «Το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος για δήθεν μελέτη του καθηγητή σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμόλόγο, φιλοξενείται από αγγλόφωνο ιστότοπο που καλεί τους χρήστες να αρθρογραφήσουν με μόνο σκοπό τη δημιουργία φάρσας.
Ο καθηγητής επαναλαμβάνει ότι δεν είναι δυνατή η έγκαιρη και αξιόπιστη πρόβλεψη σεισμών και ότι οι τεκτονικές δομές στην Ελλάδα δε δίνουν τέτοια μεγέθη. Δηλώνει δε ότι ουδέποτε έχει συνεργαστεί με το “Λιθουανό σεισμολόγο” – ανυπόστατο πρόσωπο, ο οποίος επίσης αναφέρεται στο άρθρο – hoax. Καλεί τέλος όσους χρησιμοποιούν το internet ως μέσο ενημέρωσης, να διαβάζουν προσεκτικά και να αξιολογούν την εκάστοτε πηγή».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.