, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τι λένε οι μαθητές για τη ρατσιστική επίθεση της ΧΑ κατά των προσφυγόπουλων

Την απάντησή τους στην βίαιη εισβολή των Χρυσαυγιτών σε δημοτικό σχολείο του Περάματος και σε όσους αντέδρασαν στην απόφαση να φοιτήσουν προσφυγόπουλα σε σχολεία της περιοχής, έδωσαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Περάματος.
Μετά την ένταση των τελευταίων ημερών, το 15μελές του σχολείου συνεδρίασε για το συγκεκριμένο θέμα, αποφασίζοντας τα παρακάτω:
pai1_4
 
Το 15μελές του 1ου ΓΕΛ Περάπαματος, έπειτα από συνεδρίασε αποφάσισε:
1) Να στηρίξει τους συμμαθητές μας διότι και αυτοί έχουν δικαίωμα στη μάθηση όπως κι εμείς.
2) Να καταδικάσει κάθε ρατσιστική διάκριση εις βάρος τους. Έχουν και αυτοί τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουμε όλοι μας.
3) Να καταδικάσει επίσης κάθε εξωσχολική παρέμβαση στα σχολεία, τα οποία πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.
4) Αποφάσισε, τέλος, να στηρίξει αυτά τα παιδιά συγκεντρώνοντας σχολικά είδη.
Με αυτό τους το ψήφισμα, οι μαθητές πήραν με τον δικό τους τρόπο θέση στις αντιδράσεις και τις απίστευτες σκηνές που διαδραματίστηκαν σε σχολείο στο Πέραμα λόγω της φοίτησης προσφυγόπουλων.
 
Να σημειωθεί πως το ψήφισμα κοινοποιήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, την Τετάρτη, και συγκεκριμένα την ώρα που γονείς είχαν ενστάσεις για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείου του Νέου Ικονίου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους κυρίως γιατί δεν είχαν ειδοποιηθεί για αυτό.
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.