, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τομάτα και ομορφιά

a girl with a ripe red tomato

Πέρα από τη μαγειρική, η τομάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μια σειρά από τρόπους προκειμένου να ενισχύσει την ομορφιά μας. Πιο συγκεκριμένα, θεωρείται ως η πανάκεια του δέρματος! Η κατανάλωσή της, καθώς και η χρήση προϊόντων που την περιλαμβάνουν, βοηθούν το δέρμα μας να αναζωογονηθεί και να παραμείνει υγιές.

Αντιμετωπίζει τους ανοιχτούς πόρους

\Προσθέστε 4 σταγόνες τοματοχυμού σε μία κουταλιά της σούπας νερό και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας λίγο βαμβάκι. Κάντε απαλό μασάζ με το μίγμα στο δέρμα σας και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Η τακτική εφαρμογή του παραπάνω μίγματος στους πόρους σας θα συμβάλλει σημαντικά στη συρρίκνωσή τους.

Προσφέρει λάμψη στο δέρμα

Οι τομάτες δεν αποτελούν απλά κομμάτι μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Μπορούν να κάνουν θαύματα εάν εφαρμοστούν τοπικά στο δέρμα. Πως; Απλώστε τοματοχυμό ή τρίψτε το πρόσωπό σας με μία φέτα τομάτας και δείτε τον τόνο του δέρματός σας να εξισορροπείται, ενώ παράλληλα θα παρατηρήσετε μία αίσθηση φρεσκάδας και λάμψης. Αυτό συμβαίνει χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα της βιταμίνης C που υπάρχει στην τομάτα, η οποία φημίζεται για τις λευκαντικές της ιδιότητες.

Θεραπεύει την ακμή

Οι βιταμίνες Α και C συναντώνται σε μία πληθώρα θεραπειών αγωγής κατά της ακμής καθώς και σε πολλές αλοιφές. Το υψηλό όξινο περιεχόμενο της τομάτας βοηθά στη θεραπεία δερματοπαθειών καθώς και στην εξάλειψη εξανθημάτων. Εάν υποφέρετε από μικροσκοπικά σπυράκια σε διάφορα σημεία του προσώπου σας, κόψτε μία τομάτα στα δύο και τρίψτε το εσωτερικό της πάνω στις περιοχές όπου εμφανίζονται τα σπυράκια. Σε περίπτωση που υποφέρετε από σοβαρό πρόβλημα ακμής, ξεφλουδίστε μία φρέσκια τομάτα και στη συνέχεια πολτοποιήστε την. Εφαρμόστε τον πολτό στο πρόσωπό σας και αφήστε τον να δράσει για μία ώρα. Ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε με μία καθαρή πετσέτα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.