, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Τον Α. Παπανδρέου τον πολεμούσα μια ζωή…"

«Το να δουλεύει κανένας πολλούς ανθρώπους για πολύ καιρό, δεν γίνεται. Την κόκκινη γραμμή της οργής την έχει ξεπεράσει ο Τσίπρας. Κρατάω πολύ μικρό καλάθι για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Τον έχω ζήσει να δίνει 6 διαφορετικές ημερομηνίες για τη μέρα που θα κλείσει η αξιολόγηση, να λέει ότι θα χτυπάει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές», δήλωσε στον Alpha 989 για τον πρωθυπουργό η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε «δεν νομίζω ότι ο Τσίπρας μπορεί «να κρατήσει» μέχρι το ‘19. Βλέπω ότι θα έχουμε νωρίτερα εκλογές. Έχουμε μια κοινωνική έκρηξη στον κόσμο».
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει μόνο έναν στόχο, να είναι μια ανεμοδούρα που θα κρατηθεί πάνω στη στέγη αλλά ο ελληνικός λαός ξέρει ότι η μόνη λύση είναι η σταθερή πολιτική αλλαγή.
«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν γνωρίζει πού πάει και πού βρίσκεται, ανακοινώνει το ΣΚ ότι θα κλείσει η αξιολόγηση γιατί έχουν μείνει λεπτομέρειες, αποκαλύπτεται ότι δεν είναι λεπτομέρειες και ο κος Σκουρλέτης γράφει βαθυστόχαστο άρθρο γιατί δεν πρέπει να πωληθεί η ΔΕΗ και δεν τον ενοχλεί ότι η ΔΕΗ δεν έχει να πληρώσει μισθούς και καταρρέει.
Σήμερα είναι αδιανόητο αυτό που υπάρχει στην οικονομία. Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις. Δεν αντέχουν οι επιχειρήσεις ούτε μια μέρα, δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς και φόρους και η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει. Μιλούν για Ανάπτυξη 2,7%, είναι όνειρο θερινής νυκτός. Τελειώνει το 1ο τρίμηνο με μείωση της κατανάλωσης της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων κατά 10%, πρωτοφανές!
Είμαστε χειρότερα στη δυνατότητα της νοικοκυράς να πάει να αγοράσει τρόφιμα από ό,τι τα τελευταία 7 χρόνια και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Εξακολουθούμε να κάνουμε διορισμούς και μονιμοποιήσεις και δεν τρέχει τίποτα.
Το κόστος δεν μπορώ να το διανοηθώ. Δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία. Με άνεση η κυβέρνηση έδωσε το αφορολόγητο και το συνταξιοδοτικό. Δίνει μάχη να μην πουληθεί η ΔΕΗ και αν είχε προχωρήσει η μικρή ΔΕΗ θα είχε εισπράξει το τριπλό. Μιλά ο Τσίπρας για πράγματα που δεν υπάρχουν στο τραπέζι. Έχουμε 1 εκ 200.000 ανέργους και ανθρώπους που παρακαλάνε για το μεροκάματο, που το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι μια μειωμένη, μερική εργασία. Μας μιλά για θέματα λες και είμαστε σε εποχή κανονικής οικονομίας.
Είναι απίστευτη η ιδεοληψία που υπάρχει.
Καταλαβαίνετε το κόστος αυτού του τριμήνου; Έξι μήνες χαμένοι. Ποιος θα τα πληρώσει αυτά; Ο κος Τσίπρας;
Τα έσοδα αυτή τη στιγμή δεν είναι τα προσδοκώμενα. Χρωστάει στην αγορά 6 δις. Ποιος θα δώσει φάρμακα ; Να μπορέσει να υπάρξει στοιχειωδώς νοσηλεία στα νοσοκομεία.
Ρωτάτε τον εργαζόμενο αν έχει την πολυτέλεια να είναι απλήρωτος; Το 80% πλην των συνταξιούχων είναι γυναίκες που πάνε στα σουπερμάρκετ. Έχουμε φύγει από το φρέσκο γάλα, πήγαμε στο εβαπορέ και τώρα το έχουμε κόψει τελείως το γάλα. Πλέον η νοικοκυρά ζητά 100 γρ. και αν είναι 110 λέει «βγάλτο», είπε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη.
 
Αναφερόμενη στη ΝΔ είπε:
«δεν δέχομαι την λογική της ισοπέδωσης. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μειώσει τον φόρο στην εστίαση, την εισφορά αλληλεγγύης. Υπήρξε μια περίοδος που είχαμε καθυστερήσεις και είμαστε οι πρώτοι που κάναμε την αυτοκριτική μας» και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ έχει δηλώσει καθαρά ότι θα υπάρξει λυσσώδης προσπάθεια για πάταξη της φοροδιαφυγής. Όταν είναι μειωμένος ο φόρος δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην τον πληρώνεις. Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει το ένα ή το άλλο, οπότε τα παρατάει όλα».
Απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης προς τη ΝΔ, η κα Μπακογιάννη είπε: «Μεγαλύτερη κοροϊδία από το ΔΝΤ δεν έχει ξαναδεί η Ελλάδα. Θα μου πείτε τώρα ο Τσίπρας έκανε το «όχι» – «ναι». Λέει στη Λαγκάρντ να μείνει και κατά τα άλλα θα είναι η ΝΔ yes men του ΔΝΤ».
Για τις εκλογές η κα Μπακογιάννη τόνισε πως: «αν κάναμε εκλογές όποτε το είχε ζητήσει ο Μητσοτάκης η χώρα θα ήταν σε τροχιά ανάπτυξης. Οι εκλογές δεν είναι αναγκαίες για τη ΝΔ. Η ΝΔ, αν ήταν εθνικώς αδιάφορη, θα καθόταν στη γωνία και θα έπαιρνε μια Ελλάδα διαλυμένη. Εμείς ξέρουμε ότι κάθε μέρα που περνάει η Ελλάδα χειροτερεύει, π.χ. το Ελληνικό, τα αεροδρόμια. Αν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση, σήμερα στο Ελληνικό θα ήταν μπουλντόζες και 50.000 εργαζόμενοι. Εμείς θα τελειώναμε τη δουλειά. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο».
Σε ερώτηση εάν ο Α. Τσίπρας έχει ομοιότητες με τον Α. Παπανδρέου, η κα Μπακογιάννη απάντησε: «Τον Α. Παπανδρέου τον πολεμούσα μια ζωή αλλά εκείνος ήταν τουλάχιστον «μάστορας». Δεν είναι «μάστορας» ο Τσίπρας. Για να είναι κάποιος «μάστορας» δεν μεταφέρει τον λογαριασμό πάντα στους ίδιους ανθρώπους».
Για τον Πάνο Καμμένο είπε χαρακτηριστικά: «ο Καμμένος θα φάει το κεφάλι του, απολύτως» ενώ για την παρουσία του ΥΠΕΘΑ στον Λευκό Οίκο σχολίασε: «με όλη την συμπάθεια που έχω, έχω δει πολύ κόσμο να μπαίνει σε αυτή τη γιορτή του Λευκού Οίκου της 25ης Μαρτίου».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.