, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τον Ν. Αναστασιάδη στη Μόσχα κάλεσε ο Β. Πούτιν

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Μόσχα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού κράτους Δημήτρη Πεσκώφ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, οι δύο ηγέτες εξέτασαν διάφορες πτυχές δια της σχέσης των των δύο χωρών και σειρά διεθνών προβλημάτων.

Το βασικό μέρος της συνομιλίας αφορούσε την κυπριακή πλευρά. Ο πρόεδρος Πούτιν υποστήριξη την θέση αρχών της Ρωσίας στο Κυπριακό πρόβλημα, ενώ κατά την εξέλιξη της συνομιλίας οι δύο ηγέτες ανέλυσαν την οικονομική κατάσταση που προέκυψε στην Κύπρο ως αποτέλεσμα των προτάσεων του Eurogroup, για έξοδο απο την κρίση, συμπλήρωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρη Πεσκώφ. Είπε επίσης ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Πούτιν ότι πριν λίγη ώρα η Κυπριακή Βουλή αποφάσισε να αρνηθεί την πρόταση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.

Ο κ. Πούτιν από την πλευρά του εξέφρασε την ετοιμότητα της πλευράς του για τη λήψη μέτρων που θα βοηθούσαν να λυθούν τα προβλήματα των Ρώσων, νομικών και φυσικών προσώπων. Στην συνέχεια ο κ. Πεσκώφ είπε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις, τόσο στη βάση των δύο πλευρών, όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Ρώσος Πρόεδρος επίσης, προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να επισκεφθεί την Μόσχα σε όποιο χρόνο θεωρεί κατάλληλο, όπως δήλωσε ο ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρη Πεσκώφ.

Πηγή:kathimerini.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.