, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τον Οκτώβριο έτοιμος ο φράχτης στο Έβρο


Τη θωράκιση των σημείων εισόδου παράνομων μεταναστών μέσω της εντατικοποίησης των ελέγχων προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά την επιθεώρηση των εργασιών κατασκευής του φράχτη στον Έβρο.
«Εκτός όμως από τον  φράχτη, θα υπάρξει στο αμέσως προσεχές διάστημα απόλυτη εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Οποιαδήποτε προσπάθεια μέσα στη χώρα είναι καταδικασμένη, εάν οι πύλες εισόδου παραμένουν ανοιχτές. Θα επιχειρήσουμε λοιπόν να τις σφραγίσουμε», επισήμανε.
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε ότι ο φράχτης θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι η κατασκευή του έργου είναι ένα μόνο μέρος της λύσης του προβλήματος.
Ο υπουργός τόνισε ότι «θα μεταφέρουμε ό,τι χρειάζεται από ανθρώπινους πόρους στην περιοχή», ενώ είπε ότι θα δοθεί έμφαση στην εγκατάσταση όσων ηλεκτρονικών μέσων επιπλέον χρειάζεται για να θωρακιστούν οι προσβάσεις στη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εκτός από το Κέντρο Επιτήρησης Χερσαίων Συνόρων, ο κ. Δένδιας επισκέφτηκε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας (στο Νέο Χειμώνιο), όπου και προέδρευσε σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την ετοιμότητα των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.