, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τους έπιασαν για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Η μεθοδική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,  με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, οδήγησαν στη σύλληψη οκτώ μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται σε παράνομη διακίνηση 19 αλλοδαπών, εκ των οποίων, τρεις ανήλικοι.
Πρόκειται για επτά αλλοδαπούς ηλικίας 19 έως 41 ετών και 49χρονο ημεδαπό, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη και σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση,  για τα αδικήματα της «Παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας – Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου στη χώρα», «Εγκληματικής οργάνωσης», παράβασης Νόμου «Περί όπλων» και «Αντίστασης».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αρχικά, τρεις εκ των συλληφθέντων, διευκόλυναν την παράνομη είσοδο των διακινούμενων αλλοδαπών, από παραμεθόρια περιοχή του Νομού Έβρου και στη συνέχεια, τους οδήγησαν σε έτερο σημείο του ίδιου Νομού.
Εκεί, τους επιβίβασαν σε φορτηγό, προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατά τη διάρκεια της διακίνησης, έτερα μέλη της οργάνωσης, λειτουργούσαν ως προπομποί.
Επίσης, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν στο κέντρο της πόλης, δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος ο ένας, καθώς στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του καταστήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 13.600 ευρώ, το οποίο σχετιζόταν με την  παράνομη μεταφορά.
Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι, τελικός προορισμός των διακινούμενων αλλοδαπών, ήταν διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι για την παράνομη μεταφορά, είχαν καταβάλει σε έτερο μέλος, χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν, μεταξύ 1.000 και 2.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι, τρεις εκ των συλληφθέντων, κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους, αντιστάθηκαν, προκειμένου να διαφύγουν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.