, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Τους προσέλαβαν για να… κάθονται»


Της Χρύσας Κυριακού
Ως απολύτως αναγκαίες χαρακτήρισε τις προσλήψεις, που έγιναν  πριν ένα μήνα περίπου, 153 διμηνιτών στον σύνδεσμο ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης το μέλος της διοίκησης του συνδέσμου, Π. Πάσχος. Μιλώντας στην «Κ» ο πρώην δήμαρχος Λαχανά υποστήριξε ότι «υπήρχε άμεση ανάγκη να γίνουν οι προσλήψεις αυτές, καθώς ο σύνδεσμος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού». Την ίδια ώρα, μιλώντας στην «Κ» το μέλος του δικτύου 50 συλλόγων και φορέων κατά της κατασκευής και χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας, Κώστας Μπακατσής υποστήριξε ότι οι 153 προσλήψεις που έγιναν τμηματικά στις 4 και 5 Οκτωβρίου δεν εξυπηρετούν κανέναν, παρά μόνο το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρησης και τους δημάρχους- μέλη του συνδέσμου.
«Ως δίκτυο 50 επικοινωνήσαμε με ορισμένους συμβασιούχους, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι από την ημέρα πρόσληψής τους δεν έχουν συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας. Όπως μας είπαν όταν προσελήφθησαν, απλά τους ανακοινώθηκε ότι θα πηγαίνουν σχεδόν καθημερινά σε κάποιον ΣΜΑ», είπε ο κ. Μπακατσής. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νεοπροσληφθέντες βρίσκονται καθημερινά στο χώρο, όπου σχεδιάζεται ο ΣΜΑ Ευκαρπίας, με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία τεχνητών επεισοδίων. «Μπαίνουν ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους πολίτες που διαμαρτύρονται και προκαλούν επεισόδια», είπε ο κ. Μπακατσής.
Με απόφαση προέδρου
Οι προσλήψεις αυτές, όπως καταγγέλει το μέλος του δικτύου 50 πραγματοποιήθηκαν χωρίς ΑΣΕΠ, παρά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου του ΦΟΣΔΑ, Δημήτρη Γαλαμάτη. «Πρόκειται για καθαρά προεκλογικές προσλήψεις του κάθε δημάρχου. Η μόνη υποχρέωση που έχει ο πρόεδρος είναι η ανάρτηση της προκήρυξης στο διαδίκτυο, ωστόσο μέχρι κάποιος να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, οι προσληφθέντες έχουν αποφασιστεί», είπε ο κ. Μπακατσής. «Δεν μπορούμε να πούμε ονομαστικά ποιος δήμαρχος προσέλαβε ποιόν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι προσλήψεις αυτές δεν έχουν ονοματεπώνυμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έντονο ενδιαφέρον του δημάρχου Νεάπολης Συκεών για τους νεοπροσληφθέντες διμηνίτες, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα έφερε κουτιά με τυροπιτάκια για να τους κεράσει και ομπρέλες θαλάσσης προκειμένου να μην καίγονται από τον ήλιο», συμπλήρωσε. Μιλώντας στην «Κ» εργαζόμενος στον ΦΟΣΔΑ υποστήριξε ότι οι μισθοί των 153 διμηνιτών θα επιβαρύνουν κατά πολύ τα έξοδα του συνδέσμου. «Δεν υπήρχε λόγος να γίνουν όλες αυτές οι προσλήψεις. Προσωπικό υπάρχει και είναι υπεραρκετό», μας είπε χαρακτηριστικά.
Η προκήρυξη
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη, 05/10/2012
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ο.Τ.Α. Ν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ. : 3937

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την πρόσληψη προσωπικού με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ) συνολικά ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ (45)
ατόμων για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων αναγκών (ελλείψει προσωπικού) του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης
σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 παρ.1 του Ν.3584/2007.
Συγκεκριμένα προσλαμβάνονται με δίμηνη σύμβαση Ι.Δ.Ο.Χ. από 08-10-2012 έως και 07-12-2012 οι παρακάτω ανά ειδικότητα :
……………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΤΑ

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.