, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το ΑΠΘ δίνει ελπίδα και προοπτική για τα άτομα με χαμηλή όραση

Συνεχίζοντας την κοινωνική προσφορά του, το Εργαστήριο Πειραματικής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ διοργανώνει, σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας, εκδήλωση με θέμα «Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις – Ελπίδα και προοπτική για τα άτομα με χαμηλή όραση» και ομιλητή τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Πειραματικής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητή Βασίλειο Καραμπατάκη.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Πρυτανείας του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για την ύπαρξη μίας εστίας βοήθειας για τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης με εφαρμογές οπτικών και ηλεκτρονικών βοηθημάτων αλλά και η διάχυση ενός ελπιδοφόρου μηνύματος στα άτομα αυτά για τις νέες θεραπείες με βλαστοκύτταρα και γονίδια.
Το άνοιγμα του Εργαστηρίου Πειραματικής Οφθαλμολογίας στην κοινωνία περιλαμβάνει και τη λειτουργία ενός Κέντρου Ενημέρωσης για τα Άτομα με Χαμηλή Όραση με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν και να ενημερώνονται για τις θεραπευτικές εξελίξεις που υπάρχουν για την πάθησή τους και τις προοπτικές και τις δυνατότητες που αναπτύσσονται σήμερα μέσα από την Ιατρική Έρευνα. Το τηλεφωνικό νούμερο που μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι είναι στο Εργαστήριο Πειραματικής Οφθαλμολογίας τηλ. 2310 999 924.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.