, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Το Εργοστάσιο Σοκολάτας της ΔΕΘ πάει… Ιταλία

Στην Ιταλία «μετακομίζει» για τα επόμενα χρόνια το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» το ξεχωριστό θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, με πρώτο σταθμό της μακράς περιοδείας του τη Ρώμη. Είναι το πρώτο ελληνικό event που εξάγεται μετά τη «γλυκιά» επιτυχία που γνώρισε στη χώρα μας. Από τις 18 Νοεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο του 2018, στο εκθεσιακό κέντρο της Ρώμης «Fiera di Roma», θα λειτουργεί το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» με στόχο να «βουτήξουν» και οι Ιταλοί στον πειρασμό της σοκολάτας.
Το «Εργοστάσιο Σοκολάτας» στη Ρώμη θα είναι τροποποιημένο με βάση τις ιταλικές ανάγκες, ενώ θα υπάρχει συνεργασία με Ιταλούς ζαχαροπλάστες και κύριο θέμα τη μουσική. Ήδη, έχουν κατασκευαστεί ένα τεράστιο πιάνο με πλήκτρα από λευκή και μαύρη σοκολάτα, ένα βιολί με το δοξάρι και ένα σαξόφωνο, όλο «γλύκα», που περιμένουν τους χιλιάδες επισκέπτες. Σε μία προσπάθεια να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της «μετακόμισης» του θεματικού πάρκου στην Ιταλία, τα στελέχη της ΔΕΘ-Helexpo ταξίδεψαν στη γειτονική χώρα, όπου οριστικοποίησαν και τη συνεργασία με τον οργανισμό Eurochocolate.
«Μετά τη Ρώμη θα πάμε περιοδεία στη Νάπολη, το Παλέρμο, το Μιλάνο, το Τορίνο, ενώ θα ακολουθήσει το Μπάρι και θα ολοκληρώσουμε με το Φεστιβάλ Σοκολάτας του 2020 στην Περούτζια» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης. Σύμφωνα με δηλώσεις των διοργανωτών του Φεστιβάλ Σοκολάτας της Περούτζια, οι επισκέπτες ξεπερνούν σε αριθμό το ένα εκατομμύριο, ενώ ο οργανισμός Eurochocolate συνεργάζεται με όλους τους παραγωγούς σοκολάτας στην Ιταλία. Μετά τη γειτονική χώρα αναμένεται να ακολουθήσουν και νέοι σταθμοί για το σοκολατένιο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-Helexpo, καθώς είναι μεγάλο το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον.
Ήδη, έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις προκειμένου το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» να βγάλει διαβατήριο και για την Ιβηρική Χερσόνησο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.