, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιεί για επιθέσεις στα εδάφη των χριστιανών

Η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ τον περασμένο μήνα, που άφησε πίσω της 22 νεκρούς, ήταν η πρώτη από τις πολλές που πρόκειται να ακολουθήσουν, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε πρόσφατο δημοσίευμά του το διαδικτυακό περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους «Ρουμιγιά» (Rumiyah).
Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, «οι πράξεις ανυπακοής από τους εχθρούς του Ισλάμ έχουν αποτύχει» και συνεχίζει προειδοποιώντας πως οι υποστηρικτές των τζιχαντιστών έχουν αλλάξει τακτική και έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα εδάφη των χριστιανών.
Καθώς το Ισλαμικό Κράτος χάνει τα εδάφη που είχε υπό την κυριαρχία του στη Συρία και στο Ιράκ, φαίνεται πράγματι να αλλάζει στρατηγική και να πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση. Στη Βρετανία, εκτός από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, στη συναυλία της Αμερικανίδας ποπ τραγουδίστριας, Αριάνα Γκράντε, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από την διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου και στο Μπόροου Μάρκετ, το περασμένο Σάββατο.
Μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ το περιοδικό αναφέρει: «Ακριβώς μία εβδομάδα, πριν από τον ευλογημένο μήνα του Ραμαζανιού η προσοχή του κόσμου στράφηκε στη βρετανική πόλη του Μάντσεστερ. Ένας στρατιώτης του χαλιφάτου πραγματοποίησε μια τρομοκρατική επίθεση, χτυπώντας το Μάντσεστερ Αρένα, όπου έδινε συναυλία μια Αμερικανίδα τραγουδίστρια. Η έκρηξη ταρακούνησε την πόλη και γέμισε τους κατοίκους με φόβο καθώς πολλοί από αυτούς έτρεξαν να βρουν τους δικούς τους και να βεβαιωθούν πως είναι ασφαλείς».
Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.