, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το ελαιουργείο του παππού «έχτισε» επιχείρηση στα εγγόνια

Της Φιλίππα Βλαστού
Το ελαιουργείο ενός Κρητικού στα Χανιά περνώντας από γενιά σε γενιά έμελλε να γίνει οικογενειακή επιχείρηση με τοπικά προϊόντα με το όνομα «Ηδύοσμος».
Στην Κρήτη αρκετές οικογένειες παράγουν δικά τους προϊόντα, κάποιες από αυτές παίρνουν την απόφαση να μεγαλώσουν την παραγωγή ώστε να εξυπηρετούνται οι διατροφικές ανάγκες και άλλων. Μία ανάλογη απόφαση πήραν και τα αδέλφια Αντώνης και  Ιωάννης Παπαγιαννάκης, πριν από 15 χρόνια, όπου και άρχισαν να ασχολούνται επαγγελματικά με την παραγωγή. Το ελαιουργείο του παππού, στα Περιβολάκια Κίσσαμου εκσυγχρονίστηκε και πλέον έχει παράγει πέρα από λάδι και κρασί, τσικουδιά και μέλι.
Η εταιρεία έχει δρομολογήσει την δημιουργία μια ιστοσελίδας, στην οποία θα παρουσιάζουν αναλυτικά τα προϊόντα και τις ευεργετικές ιδιότητες τους, ωστόσο ο Ι. Παπαγιαννάκης ανέφερε στην KARFITSA ότι :«δεν ξέρω αν θα κάνουμε Online shop, εμείς έχουμε το πελατολόγιο μας, όποιος θέλει να αγοράσει μας βρίσκει, δίνουμε προϊόντα και στην Αγγλία, Γερμανία και Αυστρία. Πηγαίνουμε σε αρκετές εκθέσεις όλο τον χρόνο σε όλη την Ελλάδα και ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως εδώ στην 6η Παγκρήτια Έκθεση στη ΔΕΘ που βρισκόμαστε».
Ο τουρισμός φαίνεται πως είναι ο καλύτερος πελάτης τους διότι όπως μας εξήγησε :«την καλοκαιρινή σεζόν δουλεύουμε πολύ με τουρίστες. Προτιμούν τα προϊόντα μας, όλοι θέλουν να αγοράσουν κάτι τοπικό. Μας ρωτούν και πως μπορούν να τα παραγγείλουν από τις χώρες τους και αυτό δείχνει ότι μας έχουν εμπιστοσύνη».
Ο ίδιος ερωτηθείς στο τι είναι αυτό που κάνει τα κρητικά προϊόντα να διαφέρουν από τα υπόλοιπα απάντησε : «Ο κόσμος θέλει ένα καλό ποιοτικά προϊόν και μια καλή τιμή εξίσου και αν συνοδεύεται με μια ωραία συσκευασία. Όσο βέβαια γίνεται σε λογικά οικονομικά πλαίσια γιατί για να βγει οικονομικό προϊόν δεν γίνεται. Οι παραγωγοί ψάχνουν πιο γνήσια και πιο ατόφια προϊόντα να παίρνουν από το πρώτο χέρι για αυτό οι καταναλωτές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρά την οικονομική δυσκολία».
etairiko-14-1

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.