, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το θωρηκτό Αβέρωφ πιάνει… λιμάνι Θεσσαλονίκης!

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο, Νικόλαο Τζούνη και τον Διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, Πλοίαρχο, Χρήστο Παυλούδη, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας τις λεπτομέρειες για την έλευση και παραμονή στη Θεσσαλονίκη του θωρακισμένου καταδρομικού (θωρηκτού, όπως είναι γνωστό) «Γεώργιος Αβέρωφ», από τις αρχές Οκτωβρίου και εν όψει της διπλής επετείου της 26ης και 28ης Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ιστορικού πλοίου στη Θεσσαλονίκη θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να το επισκεφτούν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται.
«Η έλευση του θωρηκτού ‘Αβέρωφ’ στη Θεσσαλονίκη και η συμμετοχή του στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, ικανοποιεί ένα αίτημα που είχα και προσωπικά υποβάλει από το 2012. Τότε δεν κατέστη δυνατό να ικανοποιηθεί το αίτημά μας, όμως στις φετινές επετείους θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να το υποδεχτούμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο, Ευάγγελο Αποστολάκη, αλλά και τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο, Νικόλαο Τζούνη, για την αποδοχή του αιτήματός μας», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε παράλληλες εκδηλώσεις στο διάστημα των δυο εξαιρετικά σημαντικών για τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα επετείων, με επίκεντρο και το ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ» για τη νεότερη Ελλάδα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.