, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το καρπούζι προστατεύει τον οργανισμό


Οι μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, καθώς και η περιεκτικότητα του σε β- καροτίνη και λυκοπένιο, καθιστούν το καρπούζι μια από τις καλύτερες ασπίδες της υγείας μας.
 
Το καλοκαιρινό αυτό φρούτο χαρακτηρίζεται για την αντιοξειδωτική του δράση, ενώ προστατεύει τον οργανισμό οργανισμό από διάφορες μορφές καρκίνου. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, έναν πολύ σημαντικό ηλεκτρολύτη ο οποίος συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης.
 
Παράλληλα έχει υψηλή περιεκτικότητα και σε φυτικές ίνες, των οποίων η δράση είναι ευεργετική για την ομαλή λειτουργία του εντέρου, την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού. Ο χυμός του καρπουζιού επίσης προκαλεί έντονη διούρηση με αποτέλεσμα να καθαρίζει το αίμα από τις τοξίνες και τα νεφρά από τα άλατα.
 
Επομένως, το καρπούζι όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά βελτιώνει την υγεία μας προάγοντας την καλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες μάς προστατεύει και από την αφυδάτωση.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.