, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το μέλλον του διαδικτύου θέτει σε δημοσια διαβούλευση η Ευρωπαϊκή Ένωση

Δημόσια διαβούλευση πρόκειται να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις ανησυχίες που έχουν προκύψει για το μέλλον του Διαδικτύου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η προστασία του ιδιωτικού απορρήτου, η ασφάλεια, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, η ουδετερότητα του Διαδικτύου, τα Μεγάλα Δεδομένα (Big Data) καθώς και οι επιπτώσεις του Ίντερνετ στην καθημερινότητα των πολιτών είναι ορισμένα από τα καίρια ζητήματα που αποτελούν θέμα πρόσφατων ερευνών.
Για τον λόγο αυτόν, η ΕΕ ξεκινά μια άνευ προηγουμένου δημόσια διαβούλευση προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανησυχίες των Ευρωπαίων σχετικά με το μέλλον του Διαδικτύου. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, μια σειρά από έρευνες που θα διεξαχθούν τις προσεχείς εβδομάδες θα ζητούν από τους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα ποικίλα θέματα, από την προστασία της ιδιωτικής ζωής, μέχρι τις επιπτώσεις του ψηφιακού κόσμου στην απασχόληση, την υγεία, την κυβέρνηση και τη δημοκρατία.
Τα ερωτήματα των ερευνών αναμένεται να δημοσιευτούν, μέσα στις επόμενες 3 εβδομάδες, από κορυφαίους ευρωπαϊκούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Τα αποτελέσματα θα γίνουν διαθέσιμα περί τις αρχές του Ιουνίου, ενώ οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν στις ερωτήσεις στη διεύθυνση: https://reisearch.eu/initiatives/next-generation-internet/1/en

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.