, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης που θα μετατραπεί σε… ωδείο

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.30, λίγες μόνο ημέρες πριν τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής (21 Ιουνίου), θα πραγματοποιηθεί Μαθητική επίδειξη τμημάτων της Φιλαρμονικής του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, στο μπαλκονάκι του Πνευματικού Κέντρου Μετεώρων, Βουλγαροκτόνου & Σκύδρας στην Πολίχνη.
Οι μαθητές της Φιλαρμονικής ολοκλήρωσαν το φετινό κύκλο μαθημάτων και πριν δώσουν ραντεβού με τη μαέστρο τους Μαρία Μελίδου για τη νέα χρονιά, θα μας ταξιδέψουν με τη παγκόσμια γλώσσα της μουσικής.
Συμμετέχουν: Μικροί σολίστες, Μικρά σύνολα μαθητών, Τμήματα φλογέρας, Τμήματα μπάντας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
MMPALONIKIOUN2017
Πληροφορίες
Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού
2313 302936, 937, 835
 
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται από τις 21 Ιουνίου 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ο οποίος είχε σκοπό «να βγάλει έξω στους δρόμους όλους τους μουσικούς».
Την αμέσως επόμενη χρονιά 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατέκλυσαν τους χώρους της πόλης, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες κάθε είδους μουσικής σε μία ανεπανάληπτη γιορτή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.