, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

Το πρόβλημα των μεταγραφών στον Άρη

Φέτος στον Άρη αναδείχθηκαν παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα όπως ο Νταβίντ Αγκάνθο και ο Μάρκος Βελλίδης.
Ωστόσο το δύσκολο είναι να τους κρατήσει, καθώς οι Κίτρινοι έχουν πρόβλημα με το μεταγραφικό τους πλάνο.
Όπως αναφέρει το pressaris, οι λόγοι είναι δύο:
1. Αυτήν τη στιγμή, ο Άρης δεν έχει πάρει την αδειοδότηση, όπως και οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ λίγκας. Με αυτό το καθεστώς, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το καλοκαίρι πέρα από τρεις μεταγραφές ή ανανεώσεις. Εξαιρετικά περιορισμένο κι ασφυκτικό το πεδίο δράσης του. Θα θυμούνται του Άρη, ότι το περασμένο καλοκαίρι εάν η ομάδα ανανέωνε π.χ. με τον Ακόστα, τότε θα μπορούσε να κάνει άλλες δυο μεταγραφές και πάει λέγοντας.
Πρακτικά, λοιπόν, ακόμη και τώρα να συμφωνήσει ο Άρης με τους Αγκάνθο, Βελλίδη, αλλά και άλλους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά του π.χ. Κοέλιο, για να ανανεώσει τα συμβόλαια τους, επιλέγοντας (υποθετικά πάντα) να μην κάνει άλλες μεταγραφές, με το υπάρχον καθεστώς δεν θα μπορούσε να ανανεώσει πάνω από τρεις!
Αυτό το κομβικής σημασίας σημείο θέλει να ξεπεράσει κατ’ αρχήν ο Άρης. Αυτό είναι ένα καυτό θέμα από την ατζέντα της Σούπερ λίγκας, το οποίο θα συζητηθεί σήμερα, ώστε να αρθεί, όπως αναφέρουμε σε άλλο ρεπορτάζ.
2. Ο Άρης μέχρι τουλάχιστον τον Μάρτιο (στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρχει απόφαση μέχρι τότε) δεν θα γνωρίζει σε ποιο καθεστώς θα βρίσκεται από τη στιγμή που η διαδικασία της υπαγωγής του άρθρου 99 είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Όλα είναι ρευστά, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει με ποια μορφή, ποιο μπάτζετ, τι ανάγκες θα έχει το καλοκαίρι ο Άρης. Αν θα έχει πάρει αδειοδότηση, με ποια μορφή και σε ποιο περιβάλλον θα μπορεί να κινηθεί μεταγραφικά το καλοκαίρι.
Με αυτά τα βασικά δεδομένα, αυτήν την περίοδο, μόνο προκαταρκτικές συζητήσεις και διερευνητικές μπορεί να γίνουν με ποδοσφαιριστές, που είναι στο δυναμικό της ομάδας. Τίποτε περισσότερο, δηλαδή ανανεώσεις συμβολαίων.
Την ίδια ώρα, και ενώ συνεχίζονται κάποιες συζητήσεις με τον Βελλίδη σε φιλικό επίπεδο και σε καλό κλίμα, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει ξεκαθαρίσει σε δημόσια τοποθέτησή του, ότι θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις το καλοκαίρι. Σε περίπου επτά μήνες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.