, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Το φυσικό αέριο είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο κατά 45%"!

Eγκαινιάστηκε η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στους Νέους Επιβάτες και έγινε η αφή της φλόγας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου και της ηγεσίας της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, σε ανοικτή εκδήλωση για το κοινό. Ξεκινώντας την ομιλία του  στην τελετή «υποδοχής» του φυσικού αερίου στον οικισμό Νέων Επιβατών του Δήμου Θερμαϊκού, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Για την κυβέρνηση η ενέργεια αποτελεί άξονα της αναπτυξιακής της πολιτικής, στο πλαίσιο της αξιοπιστίας και της γεωστρατηγικής θέσης  της χώρας». Τόνισε επίσης, ότι μέχρι σήμερα υπήρξε άψογη συνεργασία του ελληνικού δημοσίου με την ιταλική ΕΝΙ και τις  ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και  Θεσσαλίας υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι  «έχουν αποδείξει πως η Ελλάδα μπορεί να λειτουργεί  και διαφορετικά, αποδοτικά».
Μετά τον υπουργό τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης ο οποίος τόνισε ότι η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου εξασφαλίζει σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και τους επαγγελματίες, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, κ. Βενέτιος Μπούρας αναφέρθηκε στο πενταετές επενδυτικό  πρόγραμμα της εταιρείας, καθώς και στις νέες επεκτάσεις του δικτύου φυσικού αερίου σε 12 συνολικά οικισμούς της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης: από τον Λαγκαδά, τα Κουφάλια, τη Νέα Μεσήμβρια και τη Χαλάστρα, μέχρι το Φίλυρο, τον Χορτιάτη, τα Βασιλικά, τον Τρίλοφο, το Πλαγιάρι, την Μηχανιώνα και την Επανομή.
Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, επεσήμανε ότι το φυσικό αέριο είναι φθηνότερο  από το πετρέλαιο κατά 45% και ως δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος των καταναλωτών  για τα οφέλη  του, ανέφερε  το γεγονός πως «κάθε ημέρα πενήντα νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης συνάπτουν συμβόλαια για να συνδεθούν με το δίκτυο  του φυσικού αερίου». «Μέσα στο 2016» υπογράμμισε, «8000 νέοι καταναλωτές, θα έχουν περάσει στο φυσικό αέριο», χαρακτηρίζοντας πρωτόγνωρο το γεγονός ότι, στα 16 χρόνια παρουσίας της ΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, η κάλυψη του πληθυσμού σε χρήση φυσικού αερίου βρίσκεται στο 57%, όταν σε ανεπτυγμένες περιοχές της Ευρώπης χρειάστηκαν δεκαετίες για να συμβεί αυτό.
Στην εξοικονόμηση που προσφέρει το αέριο στάθηκε ιδιαίτερα ο γενικός διευθυντής  της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης κ.Federico Regola, ο οποίος τόνισε ότι τον Οκτώβριο του 2016 το φυσικό αέριο ήταν κατά 10% φθηνότερο από τον περσινό Οκτώβριο, ενώ  η συνολική μείωση της τιμής του 2016 ήταν 16% σε σχέση με το 2015. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε όταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Φάμελλος άναψε συμβολικά τη φλόγα, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θερμαϊκού, σηματοδοτώντας την τροφοδότηση της περιοχής με φυσικό αέριο. Παρόντες ήταν ακόμη ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΠΑ κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Θερμαϊκού και στελέχη των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και  Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.