, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τρεις Θεσσαλονικείς διένυσαν… 17 χώρες με τις μηχανές τους!

Πρόσεχε, πρόσεχε τον τάρανδο” φωνάζει τρομαγμένος ο Στέφανος Καράμπαμπας στους άλλους δύο αναβάτες που οδηγούν και αυτοί Honda Africa Twin στη Νορβηγία, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, ενώ ο Ανέστης Πανταζής εξηγεί ότι “…σε όλες τις διαδρομές υπάρχουν τάρανδοι, μπορεί να πηδήξουν τις μπάρες για πλάκα και να βρεθούν μπροστά σου. Πρέπει να είσαι τυχερός για να μην πέσεις επάνω τους”.
Τα ανάμικτα συναισθήματα κούρασης-χαράς-ικανοποίησης, οι όμορφες εικόνες από τα Σκανδιναβικά φιορδ, το πέρασμα από τον βόρειο αρκτικό κύκλο, το μνημείο στο Nordkapp, καθώς επίσης και οι απότομες αλλαγές στον καιρό είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τις ταινίας Nordkapp The Movie, που είχαν την ευκαιρία να δουν οι δημοσιογράφοι – φίλοι των 2 τροχών σε πρώτη προβολή στο  gazARTE – cinema τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την ταινία διαδικτυακά από τις 20 Νοεμβρίου στις 21.00. στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hondaroadtrips.gr.
Πρόκειται για μια ταινία που δημιουργήθηκε από το πλούσιο υλικό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιωτικού των τριών αναβατών, του Νικόλαου Μουστάκα, του Ανέστη Πανταζή και του Στέφανο Καράμπαμπα, οι οποίοι οδήγησαν τρεις Africa Twin. Οι αναβάτες διένυσαν 11,000 χλμ., από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι, Nordkapp της Νορβηγίας διασχίζοντας 17 χώρες σε 22 ημέρες. Η ταινία Nordkapp The Movie αποτελεί μέρος του καινοτόμου προγράμματος που υλοποίησε γνωστή εταιρεία με αφορμή την είσοδο της νέας Africa Twin στην Ελληνική αγορά.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την παράδοση της ειδικής έκδοσης Africa Twin Nordkapp Edition στο νικητή του διαγωνισμού που «έτρεξε» μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.hondaroadtrips.gr παράλληλα με το ταξίδι στο Nordkapp.
H Marketing Manager της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., κα. Μαρία Κατσαρέα δήλωσε: «είμαστε ενθουσιασμένοι με το ζεστό τρόπο που αγκάλιασε το μοτοσυκλετιστικό κι όχι μόνο κοινό την προσπάθεια μας. Δώδεκα  χρόνια μετά τη διακοπή της παραγωγής της Africa Twin, το 2016 σημαδεύτηκε από την επιστροφή της αγαπημένης μας μοτοσυκλέτας και αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσουμε. Μέσα από τις ενέργειες που διοργανώσαμε προσπαθήσαμε να εμπνεύσουμε το κοινό του adventure riding να πάρει τη μοτοσυκλέτα του και να ταξιδέψει. Η Honda, πρωταγωνιστής στην κατηγορία αυτή έχει την υποχρέωση να μοιραστεί τη συσσωρευμένη γνώση της και να εκπαιδεύσει το μοτοσυκλετιστικό κοινό για το πώς μπορεί να υλοποιήσει με ασφάλεια κάθε ταξίδι-όνειρο. Το Honda Roadtrips δεν τελειώνει εδώ. Έχει πολλά να δώσει ακόμα, ένα νέο μακρινό ταξίδι να διοργανώσει, μείνετε συντονισμένοι.»
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αποστολής στο Nordkapp και ένας εκ των τριών αναβατών των Africa Twin, ο κος. Νικόλαος Μουστάκας δήλωσε: «Νιώθω πολύ τυχερός που μου δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματα μου καθώς οδηγούσα την Africa Twin κατά μήκος των φιορδ της Νορβηγίας ή όταν πετύχαμε το στόχο μας και φτάσαμε στο Nordkapp. Το ταξίδι ήταν μαγευτικό ενώ ταυτόχρονα έκρυβε και απρόβλεπτες καταστάσεις. Όταν όμως έχει προετοιμαστεί σωστά και έχεις μία αξιόπιστη μοτοσυκλέτα όπως είναι η Africa Twin, μπορείς να φτάσεις εκεί που δεν φαντάζεσαι. Το honda roadtrips.gr αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο για τους λάτρεις των ταξιδιών και των αποδράσεων. Ακόμη και ο πιο έμπειρος αναβάτης έχει πολλά να μάθει προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.»
 
 
hondaroadtrips1 hondaroadtrips2 hondaroadtrips3
hondaroadtrips5
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.