, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τσακαλώτος: Ντροπή στο… γατάκι ΔΝΤ!

Αιχμές κατά των δανειστών άφησε από το Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο λόγος ήταν η στάση τους στο ζήτημα των παροχών της ελληνικής κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους.
«Θα ήταν ντροπή, εάν δεν υπήρχε συμφωνία στο θέμα αυτό» επισήμανε ο Έλληνας υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις θυσίες των συνταξιούχων τα προηγούμενα έξι – επτά χρόνια.
Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευσή του και για τη στάση του ΔΝΤ, η οποία παραπέμπει, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε «γατάκι» και όχι «λιοντάρι».
Στη συνέχεια, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μία ισορροπία ανάμεσα στα συμφέροντα των πιστωτών και του ελληνικού λαού, ενώ εκτίμησε ότι η ευημερία της Ελλάδας και της Ευρώπης εξαρτάται από τη συμμετοχή των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων στην ανάπτυξη.
Χαιρετίζοντας την πρόοδο στην εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί για τρίτο συνεχές τρίμηνο, ενώ εξήρε και τις επιδόσεις στο «μέτωπο» των εσόδων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «ξεπεράσαμε τους στόχους».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.