, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τσουγκρίζουν κόκκινα αυγά σε κεντρική πλατεία της Καλαμαριάς!

Ελάτε να τσουγκρίσουμε κόκκινο αβγό όπως παλιά στην Καλαμαριά,
Την Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου 2017 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία δημαρχείου).
Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζοντας την παράδοση και παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Επιμορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γηγενών και Παλαιών Καλαμαριωτών αναβιώνει και φέτος το έθιμο αυτό, που καθιερώθηκε από τους Καλαμαριώτες το 1946.
Ο  Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, την Κυριακή θα μοιράσει σε όλους όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση  κόκκινα αυγά και τσουρέκια ατομικά, ενώ θα ανταλλάξουν ευχές και θα ακολουθήσει το καθιερωμένο  τσούγκρισμα.
Τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «Αγία Παρασκευή»,  του Προοδευτικού Συλλόγου Αρετσούς-Δέρκων, του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Καλαμαριάς «ΚΑΛΛΙΣΤΗ», του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Ναύαρχος Βότσης» και  του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Βότση Κηφισιάς  που συμμετέχουν, υπόσχονται να διασκεδάσουν όλους, όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση και φιλοδοξούν να τους παρασύρουν στο χορό.
Αξίζει να αναφερθεί  ότι οι Καλαμαριώτες μέχρι και το 1960 συγκεντρώνονταν σε κεντρικά σημεία του Δήμου και μαζί με το τσούγκρισμα των πασχαλιάτικων αυγών, αντάλλασσαν ευχές με φίλους και συγγενείς. Τα σημεία αυτά που για χρόνια παρέμειναν τα ίδια ήταν, στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Μεταμορφώσεως και στη γωνία Αργυρουπόλεως με Μεταμορφώσεως μπροστά στο καφενείο του μπαρμα-Κώστα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.