, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υπέρ της εξόδου της Κύπρου από το ευρώ ο Αλ. Αλαβάνος

Υπέρ της άμεσης αποχώρησης της Κύπρου από την Eυρωζώνη, τάσσεται με δήλωσή του ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας ότι «με δραματικό τρόπο οι εξελίξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία υποδεικνύουν ότι για μια περιφερειακή χώρα σε κρίση ο μόνος δρόμος διάσωσης, ανασυγκρότησης και κοινωνικής προόδου είναι η άμεση αποχώρηση από την Eυρωζώνη, το Σχέδιο Β’».
 
Ο κ. Αλαβάνος υποστηρίζει ότι το πρόβλημα στην Κύπρο δεν αφορά τους μεγαλοκαταθέτες -από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- με τους φουσκωμένους λογαριασμούς από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. «Αυτοί» προσθέτει «οφείλουν να πληρώσουν βαριά το τίμημα των ανομιών τους και να γνωρίσουν το σπαθί της Δικαιοσύνης».
 
Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, αφορά τους μικρούς και μεσαίους καταθέτες με τις αποταμιεύσεις μιας ζωής. «Μέχρι τώρα, με τους όρους που επέβαλε η Eυρωζώνη στις χώρες σε κρίση έχει αποδειχθεί ότι καμία ασφάλεια δεν υπάρχει για τον μισθό. Καμία ασφάλεια για τη σύνταξη. Καμία ασφάλεια για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Καμία ασφάλεια για τη θέση εργασίας. Καμία ασφάλεια για τα ακίνητα των λαϊκών στρωμάτων» λέει και υποστηρίζει ότι η εθνικοποίηση των τραπεζών, η αποχώρηση από την Eυρωζώνη, μαζί με τον οικονομικό σχεδιασμό και το Κοινωνικό Κράτος, αποτελούν τις συντεταγμένες για το Σχέδιο Β’, το οποίο δεν είναι αναγκαίο μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Κυπριακή Δημοκρατία, όπου βρίσκει πια ανοικτή στήριξη, καθώς και για τις άλλες χώρες της περιφέρειας.
 
Πηγή:protothema.gr

#Tags: Κύπρος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.