, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια εντόπισε η ΑΑΔΕ

Υποθέσεις φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς εντόπισαν , οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που πραγματοποιήθηκαν σε 712 ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε όλη τη χώρα.
Από τις διασταυρώσεις οι ελεγκτές,σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr εντόπισαν επτά ακραίες περιπτώσεις, που χρήζουν περαιτέρω ελέγχου.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν:
-τέσσερα ξενοδοχεία, τεσσάρων αστέρων και άνω, με περισσότερα από 300 δωμάτια, στα οποία καταγράφεται απόκλιση άνω του 1 εκατομ. ευρώ.
Οι δύο μονάδες βρίσκονται στη Ρόδο, μία στην Κέρκυρα και μία στην Ηλεία.
-δύο μονάδες, στη Σαντορίνη και την Ανατολική Αττική εμφάνισαν μηδενική δήλωση ΦΠΑ παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί προληπτικός έλεγχος
-ένα ξενοδοχείο στη Χαλκιδική που εμφανίζει επίσης μεγάλες αποκλίσεις.
Οι διασταυρώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν για τον Ιούνιο με βάση τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που υποβλήθηκαν στις 31 Ιουλίου,
Σύμφωνα με στελέχη της ΑΑΔΕ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των 712 επιχειρήσεων περιλαμβάνονταν στο περυσινό δείγμα της ΑΑΔΕ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα φέτος να εμφανίσουν αυξημένο τζίρο κατά 21%. Αυτό οφείλεται,όπως εκτιμάται από τα ίδια στελέχη κατά 50% στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και των τιμών, αλλά και κατά 50% στη συμμόρφωση που αποτελεί βασικό στόχο της ΑΑΔΕ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.