, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υπουργείο κατά… Καρυπίδη "Πώς ασκεί ακόμη… άλλες δραστηριότητες;"

“Έχει 15 μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους γιατί δεν λειτουργούν τα 151 καταστήματα, και ταυτόχρονα έχει άλλες δραστηριότητες και αλωνίζει. Προσβάλλει κάθε έννοια επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα”

«Στην υπόθεση Καρυπίδη έχουμε την πιο ακραία παραβατικότητα επιχείρησης στην Ελλάδα, με έναν εργοδότη που έχει 15 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ασκεί άλλες δραστηριότητες έχοντας κατασχεθεί πολλά στοιχεία της ακίνητης περιουσίας του για χρέη του στο ΙΚΑ, έχοντας χάσει όλες τις ρυθμίσεις που έχει κάνει άρα με ποια νομοκρατικά έγγραφα κάνει μια σειρά από δραστηριότητες» διερωτήθηκε μιλώντας στον Αlpha 989 ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας και πρόσθεσε ότι «ο Καρυπίδης αρνιόταν οποιαδήποτε συμφωνία μεταβίβασης της επιχείρησης ενώ την ίδια στιγμή είχε καταβάλει 400.000 ευρώ για τα δώρα των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ. Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ναυάγησε με ευθύνη του επιχειρηματία. Έχει 15 μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους γιατί δεν λειτουργούν τα 151 καταστήματα, και ταυτόχρονα έχει άλλες δραστηριότητες και αλωνίζει. Προσβάλλει κάθε έννοια επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα». Ο κος Νεφελούδης άσκησε κριτική στην Δικαιοσύνη λέγοντας ότι «έγιναν 72 εγκλήσεις από εργαζόμενους, επειδή έπρεπε να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο όταν δεν καταβάλλεται είναι αυτόφωρη η διαδικασία και δεν κουνήθηκε μύγα! Έχουμε φτάσεις στις 150 μηνύσεις και δεν έχει ασχοληθεί κανείς με καμία από αυτές»!

«Σε επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν αποφεύγουμε να βάζουμε πρόστιμα γιατί θα είναι ταφόπλακα για την επιχείρηση αλλά μιλάμε για επιχειρηματίες που έχουν μια συνέπεια και μια ανθρωπιά και σου λέει «θα βάζω έναντι, θα ρυθμίζω τις υποχρεώσεις στους εργαζόμενους», αναγνωρίζουν τις οφειλές τους. Η πιο ακραία περίπτωση είναι του Καρυπίδη και ένα άλλο φαινόμενο που έχουμε στην Καβάλα με τα λιπάσματα», είπε χαρακτηριστικά.Αναφερόμενος στο φαινόμενο της μαύρης εργασίας είπε ότι «ήταν πολύ εκτεταμένο τα προηγούμενα χρόνια. Έχει φέρει αποτελέσματα η πρωτοβουλία που αναλάβαμε για την τραπεζική καταβολή των δεδουλευμένων. Το δεύτερο επίπεδο της παραβατικότητας που κυνηγάμε τώρα στα νησιά είναι ότι προσπαθούμε να προστατέψουμε την εργασία που υπο-πληρώνεται. Όπου κάποιος δουλεύει 8 ώρες και πληρώνεται για 4. Έχουμε πολλούς μηχανισμούς, που είναι σε εξέλιξη και έχουμε και αποτελέσματα. Είναι ηρωική η προσπάθεια των στελεχών του ΣΕΠΕ. Είναι όλοι και όλοι 700 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Δεν επαρκούν. Έχουν εξαντλήσει τα όριά τους οι άνθρωποι αυτοί».

Για τις επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα είπε ότι «η πρώτη ρύθμιση αφορά στον εξωδικαστικό μηχανισμό γιατί τα επιχειρήματα αυτών των επιχειρηματιών είναι ότι έχουν πολλά χρέη σε τράπεζες, πιστωτές, ασφαλιστικά ταμεία. Και οι ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 120 δόσεις. Είναι μια μεγάλη ανάσα επειδή στον νόμο υπάρχει μια ρύθμιση που θα διευκολύνει και εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Νομίζω ότι είμαστε στην φάση προετοιμασίας ενός νέου επιχειρηματικού και εργασιακού περιβάλλοντος».

Ανακοινώσεις ΕΚΘ και ΓΣΕΕ:
https://www.karfitsa.gr/%CE%97-%CE%93%CE%A3%CE%95%CE%95-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-42%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B5/
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.