, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Με αύξηση στις διανυκτερεύσεις θα κλείσει η τουριστική σεζόν στη Χαλκιδική

Με αύξηση από 5%-7% στις διανυκτερεύσεις αναμένεται να κλείσει η φετινή τουριστική σεζόν στη Χαλκιδική, γεγονός που αφήνει ικανοποιημένους τους ξενοδόχους της περιοχής.
Η τουριστική περίοδος στο νομό Χαλκιδικής διαρκεί πέντε μήνες και μεγάλη αύξηση παρατηρείται τη φετινή χρονιά στις αφίξεις των Γερμανών τουριστών. Ακολουθούν οι Βρετανοί, στα ίδια επίπεδα παραμένουν οι Ρώσοι, ενώ καταγράφονται νέες εθνικότητες, όπως οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι και οι Ιταλοί. Όσο για τους Βαλκάνιους, σταθερά πρώτη παραμένει η περιοχή στις προτιμήσεις τους τα τελευταία δέκα χρόνια.
Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” χαρακτηρίζοντας το 2017 ως “μια καλή τουριστική χρονιά”.
Για τις ημέρες του Αυγούστου υποστήριξε πως “είναι γεμάτος από κόσμο ο νομός. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια, ενώ μετά τις 25 Αυγούστου θα είναι ακόμη καλύτερες οι τιμές”.
Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, μεγάλη είναι η πληρότητα και για τον Σεπτέμβριο, καθώς οι ξένοι τουρίστες θα παραμείνουν για μπάνια στην περιοχή. “Η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία για τον Σεπτέμβριο είναι της τάξης του 75%. Θα έχει καλύτερη ανάκαμψη το επόμενο διάστημα με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ θα έχουμε και επιμήκυνση της σεζόν. Η σεζόν παραδοσιακά έκλεινε 7-10 Οκτωβρίου, ενώ φέτος θα πάμε μέχρι και τις 15 του Οκτώβρη”.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής πρόσθεσε πως η χώρα μας θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να “εκμεταλλευτεί” τόσο την ελληνική φιλοξενία, όσο και το αίσθημα ασφαλείας που προσφέρει στους τουρίστες. Πηγή ΑΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.