, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χριστουγεννιάτικο δέντρο 15 μέτρων στην Καλαμαριά!

Μέσα σε μια λαμπρή γιορταστική τελετή με τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη» ανάβει την Πέμπτη 08/12/2016 στις 7.00 το βράδυ ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, το χριστουγεννιάτικο δένδρο, δίνοντας  και επίσημα το σύνθημα της φωταγώγησης της  Καλαμαριάς.
΄Ενα μεγάλο φυσικό έλατο ύψους 15 μέτρων, θα δεσπόζει στην πλατεία του δημαρχείου, μέχρι το τέλος των γιορτών, πλαισιωμένο από τα σπιτάκια του Αη Βασίλη, των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο.
Το βράδυ της Πέμπτης λοιπόν , όταν τα χιλιάδες λαμπιόνια θα ανάψουν, η πλατεία θα πλημμυρίσει από μουσική, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι  θα ψάλλουν  χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, ρεπερτόριο προσαρμοσμένο στο πνεύμα των ημερών. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο  θα ψάλλουν οι παιδικές χορωδίες τριών σχολείων,  των 10ου, 12ου 17ου Δημοτικών Καλαμαριάς. Θα ακολουθήσει Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής με τους καλλιτέχνες, Γιώργο Δούσο (κλαρίνο), Βαγγέλη Πασχαλίδη (σαντούρι), Τάσο Μπαμπατζάνη (νταούλι) και Βασίλη Κασούρα (λαούτο και τραγούδι), οι οποίοι θα τραγουδήσουν και παραδοσιακά κάλαντα απ΄όλη την Ελλάδα.
Η όλη ατμόσφαιρα της πλατείας θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από το πιο μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι και περιμένει να ταξιδέψει στο χριστουγεννιάτικο κόσμο του, κυρίως τους μικρούς φίλους, που είναι άλλωστε οι βασικοί πρωταγωνιστές και οι επίσημοι καλεσμένοι. Η περιπλάνηση στα γραφικά και μοναδικά στολισμένα σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι του Αη Βασίλη, το σπίτι των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο, θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, και μέσα από  ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί να ψυχαγωγηθούν, να εκπαιδευτούν και να απασχολήσουν δημιουργικά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.