, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χωρίς πλοία για δεύτερη μέρα

 PLOIA Δεμένα παραμένουν τα λιμάνια , για δεύτερη μέρα  λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

   Το μέλλον των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σήμερα το πρωί καθώς συνεδριάζει  η εκτελεστική επιτροπή προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

  Οι ναυτεργάτες αντιδρούν στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, έως ότου δικαιωθούν.

 Ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων, από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία, πραγματοποίησαν την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά.

 Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, ζήτησε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, προειδοποιώντας ότι με αυτό θα αυξηθεί επιπλέον η ανεργία στους Έλληνες ναυτικούς και ότι τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

 Ο συνδικαλιστικός φορέας των ναυτικών ζητεί επίσης την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες ναυτικούς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.