, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ψάχνουν επαγγελματική στέγη στη Βαλαωρίτου


Καινούργια στέγη αναζητά η επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη και φαίνεται να τη βρίσκει στην ευρύτερη περιοχή της Βαλαωρίτου, της Φράγκων, της Συγγρού, αλλά και της Πτολεμαίων πάνω από την οδό Εγνατία, στους τεράστιους σε εμβαδόν, αλλά αναξιοποίητους και εγκαταλειμμένους βιοτεχνικούς χώρους που βρίσκονται σ’ αυτήν.
 
Όπως αναφέρει ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης σε ρεπορτάζ του στον Αγγελιοφόρο, χώροι 200 τετραγωνικών μέτρων ή και περισσότερο νοικιάζονται με πολύ χαμηλά μισθώματα και τα τελευταία δύο χρόνια προσελκύουν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επιχειρηματιών και επαγγελματιών, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να «σηκώσουν» τα μισθώματα, των οδών Τσιμισκή, Αγίας Σοφίας, Μητροπόλεως κ.λπ.
 
Ετσι, σχολές χορού, σχολές καράτε, γραφίστες, διαφημιστικές εταιρίες, φροντιστήρια -όπου το επιτρέπει ο κανονισμός της οικοδομής-, δικηγόροι, αλλά και διάφοροι σύλλογοι στρέφονται προς τη συγκεκριμένη περιοχή και αναζητούν μεγάλους σε εμβαδόν χώρους με χαμηλά ενοίκια. Τα τελευταία παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα κυρίως για δύο λόγους. Από τη μια πλευρά διότι υπάρχει σήμερα τεράστια προσφορά τέτοιου είδους χώρων, την οποία -τουλάχιστον προς το παρόν- σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερκαλύψει η ζήτηση και από την άλλη επειδή στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα ακίνητα βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και μάλιστα σε εξίσου παντελώς παραμελημένα κτίρια. Η κακή τρέχουσα οικονομική συγκυρία δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους ιδιοκτήτες τους να τα ανακαινίσουν, αφού σαφώς περισσότερα χρήματα χρειάζονται για τις εργασίες ανακαίνισης ενός ακινήτου 200 τετραγωνικών μέτρων, σε σύγκριση με μια γκαρσονιέρα ή ένα δυάρι. Είναι, πάντως, δεδομένο ότι σε περίπτωση που ανακαινίζονταν τα εν λόγω ακίνητα, ολόκληρη η περιοχή μεταξύ των οδών Φράγκων, Δωδεκανήσου, Πτολεμαίων και Ιωνος Δραγούμη θα αποκτούσε μεγάλη δυναμική.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.