, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Άδωνις Γεωργιάδης: «Κατατίθεται νομοσχέδιο στη Βουλή για το Ελληνικό»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σήμερα σε ένα σύνολο θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Μιλώντας στον Alpha και στο «Εκτός Γραμμής» με τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «Δεν θα αλλάξει ο νόμος για τις Κυριακές. Το δηλώνω κατηγορηματικά. Δεν υπάρχει καμία σκέψη για αλλαγή του νόμου. Η απόφαση για το MacArthur Glen και την περιοχή ήταν μόνο για την περιοχή, κατόπιν εξέτασης ενός ενδελεχούς αιτήματος, για το αν υπήρχαν συνθήκες που με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, θα επέτρεπε το άνοιγμα των καταστημάτων κατά την τουριστική περίοδο, στον συγκεκριμένο χώρο. Κρίναμε ότι εκεί ναι πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, του ήδη υφισταμένου».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο προσφυγικό  και δήλωσε πως«Καμία απολύτως ανακολουθία δεν υπάρχει από την κυβέρνηση. Στις προεκλογικές θέσεις της η ΝΔ έλεγε για κλειστού τύπου κέντρα, τα οποία χτίζουμε, τις γρήγορες απελάσεις που θα ξεκινήσουν από 1η Μαρτίου και τη φύλαξη των συνόρων. Κανένας δεν είπε ποτέ σε κανέναν ότι το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που λύνεται εύκολα. Θέλει λίγο χρόνο για να καρποφορήσει το σχέδιο της κυβέρνησης. Ο νέος υπουργός, ο κ. Μηταράκης, επειδή είναι και βουλευτής Χίου, θα δράσει καίρια και αποτελεσματικά. Ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους δικαίως κατεβαίνει, δεν τους κατηγορώ. Κι εγώ αν έμενα εκεί θα κατέβαινα.
Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει, αυτό που μάλλον δεν υπολογίστηκε σωστά, ήταν ότι ο Ερντογάν μετά τις εκλογές θα χρησιμοποιούσε το μεταναστευτικό ως ένα ζήτημα πολιτικού εκβιασμού εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. Μέχρι τις 5 Ιουλίου έμπαιναν 100 άτομα τη μέρα και μετά τις εκλογές 500».
Σε ότι έχει να κάνει με το Ελληνικό ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει τα άρθρα, βάσει του οποίου εξουσιοδοτείται ελληνικό ΑΕ, να κάνει σύμβαση με την εταιρεία ΛΑΜΔΑ για να ξεκινήσουν τα έργα. Το μόνο που απομένει είναι η έκδοση μια υπουργικής απόφασης για τη διανομή, που είναι σχεδόν έτοιμη από τον υπουργείο Οικονομικών. Στη συνέχεια να βγάλει το υπουργείο Ανάπτυξης διαπιστωτικές πράξεις για το γκρέμισμα των αυθαιρέτων και φυσικά να λήξει το θέμα του διαγωνισμού του καζίνο. Πιστεύω ότι είμαστε στην τελική ευθεία. Το διάστημα που λέμε, του ενός μήνα, θα το χρειαστούμε και εμείς για να βγάλουμε τις διαπιστωτικές πράξεις και για τη συνεδρίαση του κεντρικού συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων. Είμαστε στην τελική ευθεία».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.