, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Άμισθος σύμβουλος στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Στ. Κριμιζής

Καθήκοντα άμισθου συμβούλου στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.
Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του κ. Κριμιζή:
Ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής είναι ο μόνος επιστήμονας που έχει συμμετάσχει σε αποστολές προς όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Σημαντικό στέλεχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, ο Δρ. Κριμιζής διετέλεσε επικεφαλής επιστήμονας και αργότερα διευθυντής του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 23 αποστολές της NASA και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, περισσότερες από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά και πολλά βραβεία. Υπήρξε ο βασικός εμπνευστής της πολιτικής «καλύτερα, ταχύτερα, φθηνότερα» που υιοθετήθηκε επίσημα από την NASA. Είναι επίτιμος πλέον διευθυντής του τμήματος Διαστημικής του Johns Hopkins και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.