, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Άναψαν οι αιωνόβιες ελιές στην Αγγελάκη

Υπό τους ήχους του σαξόφωνου και το σήμα του δημάρχου, που θύμισε την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, φωτίστηκαν οι ελιές που φυτεύτηκαν πρόσφατα και αντικατέστησαν τις λεύκες κατά μήκος της οδού Αγγελάκη.
«Αποδίδουμε στους Θεσσαλονικείς ένα έργο τέχνης. Λέω έργο τέχνης διότι το αποτέλεσμα που βλέπετε είναι κάτι παραπάνω από μια απλή φύτεψη δέντρων. Είναι κάτι παραπάνω από μια αντικατάσταση δέντρων. Είναι μια παρέμβαση που αναβαθμίζει μια κεντρική αρτηρία της πόλης μας, το ανατολικό σύνορο της ιστορικής Θεσσαλονίκης», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Ζέρβας.
Ο δήμαρχος έκανε λόγο για ένα νέο τοπόσημο και δέντρα που είναι συνυφασμένα με το ελληνικό τοπίο, με την ελληνική ιστορία και την ελληνική φύση. «Μοιάζουν περισσότερο με γλυπτά παρά με δέντρα», τόνισε ο δήμαρχος.
«Το πρώτο καλοκαίρι θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να προσεχθούν τα δέντρα ώστε να ριζώσουν και να είναι κοντά μας. Οι ελιές πάνω στην τραχιά τους επιφάνεια έζησαν ιστορίες πολλές. Τα δέντρα αυτά έζησαν προσφυγιά, φτώχεια, τον ξεριζωμό των ανθρώπων, έζησαν πολέμους, έζησαν όλη αυτήν την αλλαγή και κάποια στιγμή μπορεί να μας μιλήσουν για αυτό», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, Σταύρος Ανδρεάδης, ο οποίος δώρισε τα δέντρα στον δήμο Θεσσαλονίκης.
«Καταφέραμε και φτάσαμε την ανάπλαση σε ένα πολύ καλό σημείο. Νομίζω ότι η Αγγελάκη που βλέπουμε σήμερα είναι το προμήνυμα για την αλλαγή που θα γίνει στην πόλη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.