, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Άννα Ευθυμίου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαμορφώνει το μέλλον της νέας γενιάς με όρους αξιοκρατικούς

«Η ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών δίνει το μήνυμα σε όλους τους νέους ανθρώπους ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θέτει τα θεμέλια για να διαμορφώσει το μέλλον της νέας γενιάς με όρους αξιοκρατικούς, επαναπροσδιορίζοντας με τους νέους μία νέα σχέση εμπιστοσύνης», υπογράμμισε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κατά την ομιλία της για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: “Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)”.

Η Άννα Ευθυμίου τόνισε ότι με αυτό το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ προάγεται η αξιοκρατία και κατέθεσε την άποψή της για το θέμα αυτό τόσο βιωματικά, αλλά και δικαιωματικά από τη μέχρι σήμερα πολιτική, κομματική και επαγγελματική της πορεία, όσο και ως η νεότερη σε ηλικία βουλευτής στην εκλογική της περιφέρεια. Μάλιστα, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο με τον ενιαίο γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό που καθιερώνει, βάζει ένα φρένο στη φυγή πολλών νέων ανθρώπων και καταξιωμένων επιστημόνων στο εξωτερικό, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης τους προς το ελληνικό Δημόσιο να αξιοποιηθούν με κριτήρια αξιοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι «η αξιοκρατία δεν αρκεί μόνο για την είσοδο στο δημόσιο τομέα. Πρέπει να υφίσταται σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου κάποιου στο δημόσιο τομέα, ο οποίος οφείλει να γνωρίζει ότι θα αξιολογηθεί με βάση τα πραγματικά του προσόντα, την εργασιακή του αποδοτικότητα και τα προσόντα που θα αποκτήσει κατά τον εργασιακό του βίο και είμαι βέβαιη ότι το Υπουργείο θα το λάβει αυτό σοβαρά υπόψιν του».  Παράλληλα, τόνισε ότι σημαντικό κίνητρο για τη συμμετοχή των νέων υψηλά καταρτισμένων επιστημόνων είναι η συντόμευση των διαδικασιών για την είσοδο στο δημόσιο, με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε ένα χρόνο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Άννα Ευθυμίου στο κοινωνικό αποτύπωμα του Νομοσχεδίου, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την αύξηση του ποσοστού των προκηρυσσόμενων θέσεων για ειδικές και ευάλωτες κατηγορίες υποψηφίων, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, καταθέτοντας, ταυτόχρονα, τις δικές της προτάσεις. «Επειδή μετείχα στο δημόσιο διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων, εκτιμώ ότι στον κατάλληλο χρόνο και εφόσον υφίστανται οι προϋποθέσεις το Υπουργείο θα μπορούσε να επανεξετάσει την περαιτέρω αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στο Δημόσιο για τους πολύτεκνους, αλλά κα να δώσει μία λύση στο ζήτημα του ηλικιακού περιορισμού για τους τρίτεκνους σ’ ό,τι αφορά τον ΑΣΕΠ», σημείωσε η βουλευτής.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.